Note: 2022 All Papers Antonyms and Synonyms MCQs. These Antonyms and Synonyms mcqs taken from different exams which are conducted in Pakistan in 2022.

 

1. Synonym of Trepidation:

A. Fear
B. Expedition
C. Trial
D. Fault

Answer

Correct Answer: A. Fear

 

2. Antonym of Alien is?

A. Strange
B. Unknown
C. Native
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Native

 

3. Antonym of Capitulate is?

A. Yield
B. Give in
C. Resist
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Resist

 

4. Antonym of Extension is?

A. Addition
B. Reduction
C. Porch
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Reduction

 

5. Antonym of Gradually is?

A. Slowly
B. Regularly
C. Suddenly / Rapidly
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Suddenly / Rapidly

 

6. Antonym of Barren is?

A. Fertile
B. Infertile
C. Unproductive
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Fertile

 

7. Antonym of Meager is?

A. Measly
B. Plentiful
C. Small
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Plentiful

 

8. Antonym of Productive is?

A. Creative
B. Fruitful
C. Disadvantageous /Destructive
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Disadvantageous/ Destructive

 

9. Synonym of Hortatory?

A. Academic
B. Art of Parenting
C. Trying to develop love for history
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Academic

 

10. Antonym of Quotidian?

A. Extraordinary
B. Wishful
C. Premature
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Extraordinary

 

11. Synonym of Emancipate?

A. Defame
B. Incorporate
C. Release
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Release

 

12. Synonym of the word ‘FAUX’?

A. Artificial
B. Sudden Body Flux
C. Warm
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Artificial

 

13. The synonym of lovely is?

A. Unattractive
B. Beautiful
C. Ugly
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Beautiful

 

14. Synonym of Denounce?

A. Support
B. Favour
C. Condemn
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Condemn

 

15. Antonym of Abridge?

A. Edit
B. Extend
C. Reduce
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Extend

 

16. Antonym of Ductile?

A. Pliable
B. Docile
C. Rigid
D. Devious

Answer

Correct Answer: C. Rigid

 

17. Synonyms of Glib?

A. Tragic
B. Stammer
C. Fluent
D. Halt

Answer

Correct Answer: C. Fluent

 

18. Choose the opposite of Lack?

A. Waste
B. need
C. Difficult
D. Sufficient

Answer

Correct Answer: D. Sufficient

 

19. Choose the opposite of Benefactor?

A. Enemy
B. Victor
C. Helper
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Enemy

 

20. Choose the opposite of Covert?

A. Dandestine
B. Open
C. Dangerous
D. Hollow

Answer

Correct Answer: B. Open

 

21. Choose the opposite of Shallow?

A. Barrow
B. Wide
C. Deep
D. Low

Answer

Correct Answer: C. Deep

 

22. Opposite of Concede is?

A. Dispute
B. Reciprocal
C. Subvert
D. Propagate

Answer

Correct Answer: A. Dispute

 

23. Opposite of Secure is?

A. Precarious
B. Acquire
C. Moderate
D. Frenzied

Answer

Correct Answer: A. Precarious

 

24. Synonym of To Counteract?

A. Undermine
B. Preserve
C. Censure
D. Neutralize

Answer

Correct Answer: D. Neutralize

 

25. Synonym of Agree?

A. Accept
B. Complete
C. Acquire
D. Participate

Answer

Correct Answer: A. Accept

 

26. Synonym of Rebate?

A. Loss
B. Refund
C. Pay
D. Fine

Answer

Correct Answer: B. Refund

 

27. Synonym of Hatred?

A. Concern
B. Admiration
C. Malice
D. Indifference

Answer

Correct Answer: C. Malice

 

28. Synonym of Whim?

A. Caprice
B. Clumsy
C. Prayer
D. Behavior

Answer

Correct Answer: A. Caprice

 

29. Synonym of Finish?

A. Suspend
B. Break
C. End
D. Interrupt

Answer

Correct Answer: C. End

 

30. Synonym of Hiatus?

A. Gap
B. Contempt
C. Tight
D. Narrow

Answer

Correct Answer: A. Gap

 

31. Synonym of BUFF is?

A. Polish
B. Insult
C. Injure
D. Sweep

Answer

Correct Answer: A. Polish

 

32. Synonym of Decipher is?

A. Communicate
B. Reproduce
C. Apprehend
D. Resentment

Answer

Correct Answer: C. Apprehend

 

33. Synonym of Venomous is?

A. Injurious
B. Eradication
C. Vibrating
D. Curative

Answer

Correct Answer: A. Injurious

 

34. Opposite word of Pathological is?

A. Prolific
B. Unneurotic
C. Diseased
D. Lazy

Answer

Correct Answer: B. Unneurotic

 

35. Opposite word of Subversion is?

A. Equilibrium
B. Plucky
C. Petulant
D. Arrogant

Answer

Correct Answer: B. Plucky

 

36. Antonym of Expand is:

A. Congest
B. Conclude
C. Convert
D. Condense

Answer

Correct Answer: D. Condense

 

37. Antonym of Enormous:

A. Fragile
B. Weak
C. Tiny
D. Soft

Answer

Correct Answer: C. Tiny

 

38. Antonym of Docile is:

A. Pliable
B. Pliant
C. Quiet
D. Unyielding

Answer

Correct Answer: D. Unyielding

 

39. Antonym of Deviant:

A. Bent
B. Devious
C. Regular
D. Atypical

Answer

Correct Answer: C. Regular

 

40. Synonym of Embezzle is:

A. Remunerate
B. Clear
C. Balance
D. Misappropriate

Answer

Correct Answer: D. Misappropriate

 

41. The closest Antonym of “Terrible” is?

A. Scary
B. Soothing
C. Frightening
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Soothing

 

42. Synonym of Arrogant is?

A. Conceited
B. Humble
C. Progressive
D. Bad

Answer

Correct Answer: A. Conceited

 

43. The most near opposite of FEND:

A. Hostility
B. Laxity
C. Encourage
D. Native

Answer

Correct Answer: C. Encourage

 

44. The most nearly opposite of BENEVOLENT:

A. Malevolent
B. Sympathetic
C. Liberal
D. Beneficial

Answer

Correct Answer: A. Malevolent

 

45. The most nearly opposite of EFFICACIOUS:

A. Useful
B. Skilled
C. Useless
D. Unskilled

Answer

Correct Answer: C. Useless

 

46. Opposite of YIELDING:

A. Ordinance
B. Obdurate
C. Deliberate
D. Understood

Answer

Correct Answer: B. Obdurate

 

47. The Similar word of ATROPHY?

A. Capture
B. Waste Away
C. Lose
D. Defeat

Answer

Correct Answer: B. Waste Away

 

48. Nearly similar word of VOLUMINOUS is?

A. Short
B. Huge
C. Shining
D. Loud

Answer

Correct Answer: B. Huge

 

49. Similar word of CHRONICLE?

A. Rearranging
B. Record
C. Climate
D. Split

Answer

Correct Answer: B. Record

 

50. Similar word of TRACTABLE is?

A. Confused
B. Wise
C. Simplistic
D. Convoluted

Answer

Correct Answer: B. Wise

 

51. Synonym of Brief:

A. Small
B. Short
C. Little
D. Limited

Answer

Correct Answer: B. Short

 

52. Synonym of Incredulous:

A. Dishonest
B. Reliable
C. Honest
D. Unreliable

Answer

Correct Answer: D. Unreliable

 

53. Synonym of Lethargy:

A. Serenity
B. Laxity
C. Active
D. Bold

Answer

Correct Answer: B. Laxity

 

54. Synonym of Precarious:

A. Safe
B. Brittle
C. Perilous
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Perilous

 

55. Synonym of Gruesome

A. Tragic
B. Frightful
C. Painful
D. Hateful

Answer

Correct Answer: B. Frightful

 

56. Antonym of Generous:

A. Stingy
B. Visual
C. Vivid
D. Magnanimous

Answer

Correct Answer: A. Stingy

 

57. Synonym of Prerogative is?

A. Privilege
B. First Rate
C. Paid
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Privilege

 

58. Synonym of Decadence is?

A. Decency
B. Depravity
C. Goodness
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Depravity

 

59. Synonym of Simulate is?

A. Imitate
B. Original
C. Genuine
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Imitate

 

60. Antonym of Fatuous is?

A. Silly
B. Childish
C. Sensible
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Sensible

 

61. Antonym of Sartorial is?

A. Dumpy
B. Fat
C. Tubby
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Dumpy

 

62. Antonym of Improvident is?

A. Negligent
B. Wasteful
C. Cautious
D. Reckless

Answer

Correct Answer: C. Cautious

 

63. The opposite for the word SUBLIME?

A. Irrational
B. Uplifting
C. Inspiring
D. Beautiful

Answer

Correct Answer: A. Irrational

 

64. The antonym of SAGACITY is:

A. Intelligence
B. Insight
C. Understanding
D. Stupidity

Answer

Correct Answer: D. Stupidity

 

65. Antonym of Liberal is?

A. Plain
B. Cumae
C. Conservative
D. Moderate

Answer

Correct Answer: C. Conservative

 

66. Antonym of Motile?

A. Confused
B. Frightened
C. Immobile
D. Willing

Answer

Correct Answer: C. Immobile

 

67. Antonym of Imitation is?

A. Serious
B. Separate
C. Stable
D. Genuine

Answer

Correct Answer: D. Genuine

 

68. Antonym of Agile?

A. Orderly
B. Durable
C. Stiff
D. Gloomy

Answer

Correct Answer: C. Stiff

 

69. Antonym of Fallow is?

A. Fatuous
B. Productive
C. Bountiful
D. Pertinacious

Answer

Correct Answer: B. Productive

 

Synonyms Mcqs

70. Rotes grew in Profusion against the old wall of the building.

A. Abundance
B. Shortage
C. Dearth
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Abundance

 

71. The museum in currently the temporary Custodian of several interesting vehicles.

A. Assaulter
B. Snatcher
C. Defender
D. Refusal

Answer

Correct Answer: A. Assaulter

 

72. Many problems are limited by financial and Familial obligations.

A. Foreign
B. Friendly
C. Domestic
D. Maternal

Answer

Correct Answer: D. Maternal

 

73. Human nature Dictates that you will crave whatever you are denied.

A. Order
B. Follow
C. Write
D. Refuse

Answer

Correct Answer: B. Follow

 

74. The police was desperate to find her.

A. Composed
B. Cheerful
C. Helpless
D. Daring

Answer

Correct Answer: B. Cheerful

 

75. It is a colorless gas, possessing an unpleasant ornament smell.

A. Weak
B. Irritating
C. Mild
D. Attractive

Answer

Correct Answer: B. Irritating

 

76. He must discern the truth.

A. Ignore
B. Find Out
C. Hide
D. Forward

Answer

Correct Answer: B. Find Out

 

77. He immediately regretted fuelling further Osculation.

A. Supposition
B. Justification
C. Aggression
D. Revolt

Answer

Correct Answer: B. Justification

 

78. There had been a colossal waste of public money.

A. Small
B. Massive
C. Ignorant
D. Heated

Answer

Correct Answer: B. Massive

 

79. Keep away from that dog, he can be Vicious.

A. Gentle
B. Sudden
C. Quick
D. Violent

Answer

Correct Answer: D. Violent

 

Antonym Mcqs

80. His friend spoke Haltingly of his deep upset.

A. Calculatingly
B. Leisurely
C. Forcefully
D. Hastily

Answer

Correct Answer: B. Leisurely

 

81. For others the moral issue is non-existent or is relatively Inconsequential.

A. Significant
B. Common
C. Trivial
D. Novel

Answer

Correct Answer: C. Trivial

 

82. After getting married he turns to be Henpecked.

A. Presentable
B. Important
C. Compressed
D. Occupied

Answer

Correct Answer: C. Compressed

 

83. His friend spoke Haltingly of his deep upset.

A. Calculatingly
B. Leisurely
C. Forcefully
D. Hastily

Answer

Correct Answer: B. Leisurely

 

84. His legendary testmess left audience waiting for hours.

A. Delay
B. Present
C. Punctuality
D. Retardation

Answer

Correct Answer: A. Delay

 

85. The sea was rolling in immense surges.

A. Tiny
B. Vast
C. Long
D. Static

Answer

Correct Answer: D. Static

 

Related Solved MCQs

  • National Heritage and Culture Division Assistant BS-15 25-01-2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale (Morning) Paper Solved Mcqs 22 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Paper Solved Mcqs 20 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Paper Solved Mcqs 19 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Test of held on 18-01-2023 Click Here
  • Screening Test of Postal Clerk held on January 10, 2023 Click Here
  • Ministry of Inter Provincial Coordination Assistant Test 08-01-2023 Click Here
  • Islamiat Lecturer FPSC Mcqs held In December 2022 Click Here
  • Lab Assistant ETEA Paper held on 25 December 2022 Click Here
  • ETEA Junior Clerk Solved Mcqs held on 24-12-2022 Click Here
  • Screening Test For Recruitment of Staff Officer 17-12-2022 Click Here
  • FBR Lower Division Clerk Solved Mcqs 11-12-2022 Click Here
  • MOD Assistant Director Paper MCQs 4-12-2022 Click Here
  • 2022 All Papers English Mcqs Click Here
  • 2022 All Papers Current Affairs MCQs Click Here
  • 2022 All Papers Computer Mcqs Click Here
  • 2022 All Papers Islamiyat MCQs Click Here
  • 2022 All Papers Everyday Science MCQs Click Here
  • Ministry of Defence Past Paper’s MCQs Set-2 Click Here
  • MOD Assistant Director Paper Solved MCQs Click Here
  • ASF Assistant Sub Inspector MCQs 28-10-2022 Click Here
  • Stenotypist Paper Solved MCQs Sept 03, 2022, Click Here
  • Ministry of Defence Past Paper’s MCQs Set-1 Click Here
  • PPSC Assistant Paper Solved MCQs Dec 12, 2021, Click Here
  • Ministry of Religious Affairs LDC Paper Dec 16, 2021, Click Here
  • FIA Solved Past Papers MCQs 2021 Click Here
  • Assistant Paper Nov 2021 Solved MCQs (PPSC) Click Here
  • Tehsildar Paper Solved MCQs (PPSC) 2021 Click Here
  • FBR Solved Past Papers MCQs 2021 Click Here
  • Computer Solved Past Papers MCQs Click Here

← Back to Main Page

error: Content is protected !!