Note: 2022 All Papers Current Affairs MCQs. These current affairs mcqs taken from different exams which are conducted in Pakistan in 2022.

 

1. Who bought twitter for $44bn?

A. Elon Musk
B. Bill Gates
C. Jeff Bezos
D. Mark Zukerberg

Answer

Correct Answer: A. Elon Musk

 

2. Pakistan won how many medals in Paralympics 2020?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four

Answer

Correct Answer: A. One

 

3. Which country made super fastest computer?

A. China
B. USA
C. Japan
D. Russia

Answer

Correct Answer: C. Japan

 

4. Last (Non virtual) meeting of World economic forum held on:

A. 17-21 January 2022
B. 20-24 January 2020
C. 17-20 August 2021
D. None of the Above

Answer

Correct Answer: B. 20-24 January 2020

 

5. On Turkey’s request, her national name at the United Nations has been changed fro “Turkey” to:

A. Turkia
B. Turkee
C. Turkiye
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Turkiye

 

6. Which country reported its first COVID cases on 12 May 2022?

A. North Korea
B. Vietnam
C. Cuba
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. North Korea

 

7. When the ‘World Bicycle Day’ celebrated every year?

A. June 03
B. June 02
C. June 13
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. June 03

 

8. When the ‘World Braille Day’ is observed every year to raise awareness of the importance of Braille as a mean of communication for blind and partially slighted people?

A. January 01
B. January 02
C. January 04
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. January 04

 

9. According to the Stockholm International Peace Research Institute 2021 report, which country is the largest arms importer in the world?

A. India
B. Saudi Arabia
C. Israel
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. India

 

10. Which country hosted OIC foreign ministers 47th meeting in November 2020?

A. Algeria
B. Niger
C. Nigeria
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Niger

 

11. What is the name of Foreign Minister of Spain who visited Pakistan in September 2021?

A. Pilar Llop
B. Jose Manuel Albares
C. Nasser Bourita
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Jose Manuel Albares

 

12. When did Russia launch a large-scale invasion of Ukraine, marking a major escalation of the ongoing Russo-Ukrainian War?

A. February 20, 2022
B. February 24, 2022
C. February 26, 2022
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. February 24, 2022

 

13. Which British Foreign Secretary, visited Pakistan in September 2021?

A. Allen Walker
B. Robin Hillard
C. Christian Turner
D. Dominic Raab

Answer

Correct Answer: D. Dominic Raab

 

14. What is the name of first black woman Judge confirmed to USA Supreme Court?

A. Clearance Thomas
B. Thurgood Marshall
C. Ketanji Brown Jackson
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Ketanji Brown Jackson

 

15. Which country will host the 2026 Commonwealth Games?

A. Australia
B. England
C. Canada
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Australia

 

16. Which country lifted 93 million people out of poverty since 2013 and has announced eradication of extreme poverty in its country?

A. India
B. China
C. Indonesia
D. Pakistan

Answer

Correct Answer: B. China

 

17. Which Pakistani recently received the Ramon Magsaysay Award dubbed as Asia’s highest award equivalent to Nobel Price?

A. Reza Baqir
B. Muhammad Amjad Saqib
C. Shoukat Tareen
D. Sharmila Faurooqi

Answer

Correct Answer: B. Muhammad Amjad Saqib

 

18. When did the current president of the USA Joe Biden take oath of the office?

A. January 20, 2020
B. January 10, 2021
C. January 20, 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. January 20, 2021

 

19. The WHO announced COVID-19 as pandemic?

A. December 2019
B. March 2020
C. December 2020
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. March 2020

 

20. Where the 47th G7 summit was held from June 11 to 13, 2021?

A. UK
B. China
C. Russia
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. UK

 

21. Which country hosted the ASEAN summit 2020 via video conferencing?

A. Singapore
B. Vietnam
C. Thailand
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Vietnam

 

22. Who is the current Chancellor of Germany?

A. Angela Markel
B. Olaf Scholz
C. Analena Baerbock
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Olaf Scholz

 

23. Who is the current General Secretary of the United Nations?

A. Antonio Guterres
B. Ban Ki-moon
C. Kofi Annan
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Antonio Guterres

 

24. What is the name of Foreign Minister of Italy who visited Pakistan in September 2021?

A. Matteo Renzi
B. Matteo Salvini
C. Luigi Di Maio
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Luigi Di Maio

 

25. What is the name of the Project European Union announced in December 2021 to support Infrastructure development around the world apparently to counter China’s BRI?

A. Global Gateway
B. World Gateway
C. International Gateway
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Global Gateway

 

26. Who led the Afghan Taliban team during the Peace negotiations with United States at Doha?

A. Abdul Hakim
B. Ans Haqqani
C. Sher Muhammad Abbas Stanikzai
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Abdul Hakim

 

27. Which one is the northern end of Pakistani side of CPEC?

A. Khyber Pass
B. Babusar Pass
C. Khunjerab Pass
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Khunjerab Pass

 

28. September 2020, NASA collected first ever piece of rock from Mars by careened space probe named:

A. Discovery
B. Perseverance
C. Explices
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Perseverance

 

29. Who became the first woman prime minister of Tunis in October 2021?

A. Sara Medini
B. Haleia Kibel
C. Najla Bouden
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Najla Bouden

 

30. Brexit came into force after a year of wrangling on:

A. January 01, 2020
B. January 01, 2021
C. January 01, 2022
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. January 01, 2021

 

31. When did Israel open Embassy in the United Arab Emirates?

A. June 2020
B. January 2021
C. July 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. January 2021

 

32. The European Union is set to become the largest economic bloc in the world to completely ban the sale of conventional combustion engine cars by?

A. 2035
B. 2045
C. 2050
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 2035

 

33. Pakistan’s former Prime Minister Imran Khan, reached in Moscow for 2 days official visit to Russia on?

A. February 23, 2022
B. February 25, 2022
C. February 27, 2022
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. February 23, 2022

 

34. Hakla – Dera Ismail Khan Motorway, which was inaugurated on January 05, 2022 is also known as:

A. M12
B. M14
C. M16
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. M14

 

35. Who was appointed as the United States of America’s special envoy for Afghan women, girls and Burma rights in December 2021?

A. Zalmay Khalizad
B. Rina Arani
C. Hitlary Clinton
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Rina Arani

 

36. Pakistan has conducted a successful test of an enhanced range version of the indigenously developed cruise missile in December 2021. What is its name?

A. Babur
B. Ghauri
C. Hatf
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Babur

 

37. The Chinese New Year starting from February 1, 2022 is called?

A. Year of Tiger
B. Year of Lion
C. Year of Elephant
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Year of Tiger

 

38. Who are the winners of Nobel Peace Prize 2021?

A. Benamun Eist and David W.C MacMilion
B. Maria Ressa and Dmitry Muratov
C. David lulius and Arden Patapeutas
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Maria Ressa and Dmitry Muratov

 

39. Which Caribbean country has officially removed Queen Elizabeth II as its head of state and became the world’s newest country in November 2021?

A. British Virgin Islands
B. Balcmnes
C. Barbados
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Barbados

 

40. How much IMF promised in 2019 to give loan for Pakistan?

A. 6 Billion
B. 5 Billion
C. 12 Billion
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 6 Billion

 

41. The new variant of Covid-19 that emerged in South Africa was named Omicron after?

A. South African city where it found
B. 12th letter of Latin Alphabet
C. 15th letter of Greek Alphabet
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. 15th letter of Greek Alphabet

 

42. Who was the first Israeli prime minister visited United Arab Emirates?

A. Benjamin Netanyahu
B. Naftali Bennett
C. Shimen Peres
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Naftali Bennett

 

43. How many members’ countries are there in Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP)?

A. 15
B. 20
C. 25
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 15

 

44. What are the total members of member states of UN Security Council?

A. 15
B. 16
C. 20
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 15

 

45. A 35-year old former leftist student leader won presidential election of Chile in December 2021, What is his name?

A. Scbastian Pinera
B. Jose Amionio Kast
C. Gabriel Boric
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Gabriel Boric

 

46. Which country Maria Ressa belongs to who shared Nobel Peace Prize with other journalist Muratov for the year 2021?

A. Philippines
B. Russia
C. Belanus
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Philippines

 

47. The UN called for a moratorium on artificial intelligence systems, in September 2021, like facial recognitions technology unit safeguard are in place against violations because they threaten:

A. Human Rights
B. Human Existence
C. Human Intelligence
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Human Rights

 

48. Who is current Acting prime minister of Afghanistan?

A. Habibullah Akhundzada
B. Muhammad Hassan Akhund
C. Abdul GhariHaradu
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Muhammad Hassan Akhund

 

49. What is total number of seats of current senate of Pakistan?

A. 96
B. 100
C. 105
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 100

 

50. Who has been named ‘Athlete of the year’ by Time Magzine?

A. Aly Raisman
B. Laurie Hernandez
C. Simone Biles
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Simone Biles

 

51. In 31 October 2021, China Beijing was again ranked ___ in the world poor air quality.

A. First
B. Second
C. Third
D. None of these

Answer

Correct Answer: D. None of these

 

52. Which country’s embroidery was added to UNESCO cultural heritage list?

A. Iran
B. Palestine
C. India
D. Pakistan

Answer

Correct Answer: B. Palestine

 

53. Pakistan will produced a joint Television series with Turkey on the life of:

A. Muhammad Bin Qasim
B. Salahuddin Ayubi
C. Ottaman Empire
D. Tipu Sultan

Answer

Correct Answer: B. Salahuddin Ayubi

 

54. In October 2021, Inflation surged to ____ percent?

A. 8.6 per cent
B. 9.0 per cent
C. 9.2 per cent
D. 9.6 per cent

Answer

Correct Answer: C. 9.2 per cent

 

55. Which state hosted the OIC meeting on Afghanistan in Dec 2021?

A. Pakistan
B. UAE
C. Saudi Arabia
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Pakistan

 

56. Which liberation war victory was celebrated by Bangladesh over Pakistan in December 2021?

A. 46
B. 48
C. 50
D. 52

Answer

Correct Answer: C. 50

 

57. The funeral prayer of nuclear scientist Dr Abdul Qadeer Khan was offered at:

A. Badshahi Mosque
B. Jamia Karachi
C. Wazir Khan Mosque
D. Faisal Mosque

Answer

Correct Answer: D. Faisal Mosque

 

58. Syed Ali Shah Gilani died at the age of:

A. 93
B. 90
C. 92
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. 92

 

59. When Malala Day is celebrated?

A. 12 June
B. 12 May
C. 12 July
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. 12 July

 

60. Where will the next G7 (Group of Seven) summit be held in 2022?

A. France
B. Germany
C. USA
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Germany

 

61. Pakistan’s first Transgender Protection Center opens in which city?

A. Lahore
B. Karachi
C. Islamabad
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Islamabad

 

62. Which city will host Asia Cup Hockey 2022?

A. Karachi
B. Jakarta
C. Dhaka
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Jakarta

 

63. Which of the following is the current Chief Minister of Balochistan?

A. Mir Abdul Quddus Bizenjo
B. Jam Ghulam Qadir Khan
C. Jam Kamal Khan
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Mir Abdul Quddus Bizenjo

 

64. Who is the present Chief Justice of Pakistan?

A. Justice Anwar Zaheer Jamali
B. Justice Asif Saeed Khosa
C. Justice Umar Ata Bandial
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Justice Umar Ata Bandial

 

65. Black Lives Matter escalated with the murder of:

A. Tiger Woods
B. Halle Barey
C. George Floyd
D. Kevin Heart

Answer

Correct Answer: C. George Floyd

 

66. USA killed Quds force Chief, Name?

A. Qasem Soleimani
B. Qaboos bin Said al Said
C. Haitham bin Tariq
D. Mahjoob Zweiri

Answer

Correct Answer: A. Qasem Soleimani

 

67. Me Too Movement is a social movement:

A. Againt the illegal supply of women
B. Against abuse and harassment of women
C. Agianst abuse of child labor
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Against abuse and harassment of women

 

68. What is the name of Boris Johnson Party?

A. Democratic Party
B. Republic Party
C. Conservative Party
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Conservative Party

 

69. Turkey operation in 2019 against SDF (Syrian Democratic Forces), Named?

A. Operation Peace Spring
B. Operation Olive Branch
C. Operation Spring Shield
D. 9.6 per cent

Answer

Correct Answer: A. Operation Peace Spring

 

70. Pakistan tested which cruise missile in February 2021?

A. Ghaznavi
B. Babur
C. Ababeel
D. Nasr

Answer

Correct Answer: B. Babur

 

71. Sheheen-1 is a surface-to-surface guided ballistic missile of which country

A. Egypt
B. Pakistan
C. Turkey
D. 52

Answer

Correct Answer: B. Pakistan

 

72. UK left European Union after how many years?

A. 45 years
B. 47 years
C. 49 years
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 47 Years

 

73. According to Forbes, who is the powerful women of 2018?

A. Theresa May
B. Angela Merkel
C. Christine Lagarde
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Angela Merkel

 

74. Pakistan Stock Exchange is controlled by:

A. Securities & Exchange Commission of Pakistan
B. Pakistan Stock Exchange
C. State Bank of Pakistan
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Securities & Exchange Commission of Pakistan

 

75. Recently, which Arab country withdrawn from OPEC?

A. Oman
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Qatar

 

76. Most cases of Covid-19 by country?

A. India
B. China
C. USA
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. USA

 

77. Who is the current Supreme Leader of Taliban?

A. Zabihullah Mujahid
B. Sohail Shaheen
C. Mullah Abdulghani Baradar
D. Haibatullah Akhundzada

Answer

Correct Answer: D. Haibutullah Akhundzada

 

78. Which country won most medal in Tokyo Olympics 2020?

A. China
B. USSR
C. USA
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. USA

 

79. Indian farmer Protest against?

A. 2 farm laws
B. 3 farm laws
C. 4 farm laws
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 3 farm laws

 

80. Ali Sadpara is from?

A. Skardu
B. Lahore
C. Kashmir
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Skardu

 

81. In Feb 2021 which state has launched a 10-year space program?

A. China
B. USA
C. Turkey
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Turkey

 

82. Who become Japan’s new Prime Minister on Sep 16, 2020?

A. Yoshihiko Noda
B. Shinzo Abe
C. Yoshihide Suga
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Yoshihide Suga

 

83. The South Asian Association of Regional Cooperation (SAARC) consists of?

A. 7 members
B. 8 members
C. 9 members
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 8 members

 

84. Where in May 2019, the 14th Summit of the organization of Islamic Cooperation (OIC) was held in:

A. Madina, Saudi Arabia
B. Makkah, Saudi Arabia
C. Ankara, Turkey
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Makkah, Saudi Arabia

 

85. How many votes Pakistan needs from FATF members to exit from the grey list?

A. 10
B. 12
C. 14
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 12

 

86. Pakistan’s largest import partner is:

A. China
B. Saudi Arabia
C. United Kingdom
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. China

 

87. James Webb Space Telescope was launched into the space on?

A. 25 December 219
B. 25 December 2020
C. 25 December 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. 25 December 2021

 

88. What was the slogan of the Seventh multinational maritime exercise Aman 2021 in Pakistan?

A. Live and let Live in Peace
B. Together for Peace
C. Don’t Compromise on Peace
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Together for Peace

 

89. Who is the Current Secretary General of the Organization of Islamic Cooperation (OIC)?

A. Hussein Ibrahim Taha
B. Prince Salman bin Mohammad
C. Mahater Mohammad
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Hussein Ibrahim Taha

 

90. Which is the current President of Iran?

A. Ebrahim Raisi
B. Hassan Rouhani
C. Mahmoud Ahmadinejad
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Ebrahim Raisi

 

91. In Feb 2021 which state declined to export arms to India due to its poor human rights record?

A. Germany
B. USA
C. Russia
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Germany

 

92. Which country achieves the UN’s climate action goal before 2030?

A. Pakistan
B. India
C. Sri Lanka
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Pakistan

 

93. Which international organization has proposed a $50 billion global vaccination plan?

A. World Bank
B. Asian Development
C. International Monetary Fund
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. International Monetary Fund

 

94. When Taliban took over Kabul?

A. August 2021
B. September 2021
C. July 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. August 2021

 

95. Where in 2021 the government of Aung San Suu kyi was toppled by military?

A. Myanmar
B. North Korea
C. South Korea
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Myanmar

 

96. The 2021 Summer Olympics were held in?

A. Berlin
B. Tokyo
C. Seoul
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Tokyo

 

97. When did National Assembly passed the bill for Electronic Voting Machine?

A. October 2021
B. November 2021
C. December 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. November 2021

 

98. China has built an artificial Island to establish a military base in:

A. South China Sea
B. Philippine Sea
C. East China Sea
D. West China Sea

Answer

Correct Answer: A. South China Sea

 

99. The speaker of Pakistan National Assembly is:

A. Fehmida Mirza
B. Sardar Ayaz Sadiq
C. Murtaza Javed Abbasi
D. Raja Pervez Ashraf

Answer

Correct Answer: D. Raja Pervez Ashraf

 

100. FIFA 2018 shall be hosted by:

A. China
B. Malaysia
C. India
D. Russia

Answer

Correct Answer: D. Russia

 

101. Chief Minister of Khyber Pakhtunkhwa province is:

A. Pervez Khattak
B. Murad Ali Shah
C. Mahmood Khan
D. Sheharyar Khan

Answer

Correct Answer: C. Mahmood Khan

 

102. Who is the Defence Minister of Pakistan?

A. Ahsan Iqbal
B. Khawaja Muhammad Asif
C. Talal Choudary
D. Khurram Dastgir

Answer

Correct Answer: B. Khawaja Muhammad Asif

 

103. Who is current Army Chief of Pakistan?

A. General Asim Munir
B. General Raheel Sharif
C. General Asif Ghafoor
D. General Qamar Javed Bajwa

Answer

Correct Answer: A. General Asim Munir

 

104. World Health Day is observed every on:

A. 8th April
B. 10th April
C. 5th April
D. 7th April

Answer

Correct Answer: D. 7th April

 

105. According to SBP Data current debt of Pakistan is?

A. Rs, 42.9 Trillion
B. Below Rs. 40 Trillion
C. Rs 33.2 Trillion
D. Rs. 28 Trillion

Answer

Correct Answer: A. Rs, 42.9 Trillion

 

106. In FIFA World Cup 2022 ___ teams are participating?

A. 24
B. 36
C. 28
D. 32

Answer

Correct Answer: D.32

 

107. The next leap year will be?

A. 2023
B. 2024
C. 2025
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 2024

 

108. Economic Survey of Pakistan is a?

A. Department
B. Report
C. Exam
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Report

 

109. Kashmir day is observed every year on?

A. 18 February
B. 16 February
C. 5 February
D. 10 February

Answer

Correct Answer: C. 5 February

 

110. How many countries are there in EU?

A. 28
B. 27
C. 29
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 27

 

111. Who is the 15th president of India?

A. Pranab Mukherjee
B. Ram Nath
C. Droupadi Murmu
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Droupadi Murmu

 

112. In cold war era, official name of West Germany was?

A. The Provincial Republic of Germany
B. The Federal Republic of Germany
C. Republic of People of Germany
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. The Federal Republic of Germany

 

113. Paris agreement 2015 relates to?

A. Climate Change
B. Deforestation
C. Global Warming
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Climate Change

 

114. Operation Neptune spear was conducted against?

A. Osama Bin Laden
B. Ayman Al-Zawahiri
C. Both a & b
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Osama Bin Laden

 

115. Dayton peace accords was signed to resolve which conflicts?

A. Bosnian War
B. American Civil War
C. Korean War
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Bosnian War

 

116. GATT stands for?

A. General Authority on Tariffs and Trade
B. General Agreement on Telecommunication and Trade
C. General Agreement on Tariffs and Trade
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. General Agreement on Tariffs and Trade

 

117. FOIP stands for?

A. Freedom of International and Protected of Privacy
B. Freedom of Information and Protection of Privacy
C. Freedom of Interim and Population of Privacy
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Freedom of Information and Protection of Privacy

 

118. NPT stands for?

A. Non-Proliferation Treaty
B. Non-Provided Truce
C. Non-Public Treaty
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Non-Proliferation Treaty

 

119. New Start was signed between?

A. United States and Canada
B. Canada and Russia
C. United States and Russia
D. Russia and China

Answer

Correct Answer: C. United States and Russia

 

120. A group of terrorists attacked the Army Public School (APS) in Peshawar on ____?

A. 14 December 2015
B. 16 December 2014
C. 16 December 2017
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. 16 December 2014

 

121. How many countries are there in SAARC?

A. 5
B. 8
C. 20
D. 27

Answer

Correct Answer: B. 8

 

122. The USA forces completed their withdrawal from Afghanistan on:

A. 30 August 2021
B. 15 November 2021
C. 20 October 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 30 August 2021

 

123. When did Imran Khan launched Naya Pakistan Card initiatives?

A. November 2021
B. December 2021
C. January 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. December 2021

 

124. What is the GDP growth of Pakistan in 2021?

A. 3.0%
B. 4.0%
C. 4.5%
D. 6.0%

Answer

Correct Answer: D. 6.0%

 

125. Which country citizen was murdered in Sialkot over alleged blasphemy?

A. Bangladesh
B. Buttan
C. Sri Lanka
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Sri Lanka

 

126. Who is the first ever female as Colonel Commandant of Army Medical College?

A. Shukria Khanam
B. Shahida Malik
C. Nigar Johar
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Nigar Johar

 

127. When L.t Gen Faiz Hameed took the charge as Corps Commander Peshawar?

A. October 2021
B. November 2021
C. December 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. October 2021

 

128. OIC-led International Meeting on Afghanistan was held in which city of Pakistan?

A. Lahore
B. Karachi
C. Peshawar
D. Islamabad

Answer

Correct Answer: D. Islamabad

 

129. Priyantha kumara Diyawandana (a foreigner) was lynched by a mob in Sialkot on?

A. 3 Dec 2021
B. 15 Nov 2021
C. 17 Oct 2021
D. None of these

Answer

Correct Answer: 3 Dec 2021

 

130. Which famous couple has divorced recently?

A. Donald trumph and Malenia trumph
B. Bil Gates and Malinda Gates
C. Joe Biden and Kamala Harris
D. Tom Brady and Gisele Bundchen

Answer

Correct Answer: D. Tom Brady and Gisele Bundchen

 

131. Who is the first Hindu LT Colonel in Pakistan Army?

A. Kailash Kumar
B. Vikram Batra
C. Guldeep Kumar
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Kailash Kumar

 

132. Current Governor of State Bank of Pakistan is?

A. Dr. Reza Baqir
B. Mr. Tariq Bajwa
C. Mr. Jameel Ahmad
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Mr. Jameel Ahmad

 

133. Pakistan won ___ medals in commonwealth games-2022
A. 8
B. 6
C. 10
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 8

 

134. According to State Bank of Pakistan Act 2021, the governor state Bank shall be appointed for a term of?

A. 3 Years
B. 4 Years
C. 5 Years
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. 5 Years

 

135. Pakistan won ___silver medals in Commonwealth game 2022?

A. Two
B. Four
C. Three
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Three

 

136. Which Pakistani Cricketer named among ‘Wisden Five Cricketers of the Year 2021?

A. Babar Azam
B. Muhammad Rizwan
C. Fakkar Zaman
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Muhammad Rizwan

 

137. Who is the current Governor of Sindh Province of Pakistan?

A. Imran Ismail
B. Mohammad Zubair Umar
C. Agha Siraj Durrani
D. Kamran Tessori

Answer

Correct Answer: D. Kamran Tessori

 

138. Bilquis Bano Edhi, wife of Abdul Sattar Edhi, died in ___?

A. 2022
B. 2021
C. 2020
D. 2019

Answer

Correct Answer: A. 2022

 

139. Who was the first Muslim woman in space?

A. Numera Saleem
B. Anousheh Ansari
C. Effat Jan
D. Khalida Aftab

Answer

Correct Answer: B. Anousheh Ansari

Related Solved MCQs

  • National Heritage and Culture Division Assistant BS-15 25-01-2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale (Morning) Paper Solved Mcqs 22 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Paper Solved Mcqs 19 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Test of held on 18-01-2023 Click Here
  • Postal Clerk Test Multan Region held on 15 Jan, 2023 Click Here
  • Screening Test of Postal Clerk held on January 10, 2023 Click Here
  • Ministry of Inter Provincial Coordination Assistant Test 08-01-2023 Click Here
  • Department of Plant Protection Assistant Test held on 01-01-2023 Click Here
  • Islamiat Lecturer FPSC Mcqs held In December 2022 Click Here
  • Lab Assistant ETEA Paper held on 25 December 2022 Click Here
  • ETEA Junior Clerk Solved Mcqs held on 24-12-2022 Click Here
  • Intelligence and Monitoring (ETEA) held on 18-12-2022 Click Here
  • Screening Test For Recruitment of Staff Officer 17-12-2022 Click Here
  • FBR Lower Division Clerk Solved Mcqs 11-12-2022 Click Here
  • MOD Assistant Director Paper MCQs 4-12-2022 Click Here
  • 2022 All Papers English Mcqs Click Here
  • 2022 All Papers Antonyms and Synonyms Click Here
  • 2022 All Papers Pak Study MCQs Click Here
  • 2022 All Papers Computer Mcqs Click Here
  • 2022 All Papers Islamiyat MCQs Click Here
  • 2022 All Papers Everyday Science MCQs Click Here
  • Ministry of Defence Past Paper’s MCQs Set-2 Click Here
  • MOD Assistant Director Paper Solved MCQs Click Here
  • ASF Assistant Sub Inspector MCQs 28-10-2022 Click Here
  • Stenotypist Paper Solved MCQs Sept 03, 2022, Click Here
  • Ministry of Defence Past Paper’s MCQs Set-1 Click Here
  • PPSC Assistant Paper Solved MCQs Dec 12, 2021, Click Here
  • Ministry of Religious Affairs LDC Paper Dec 16, 2021, Click Here
  • FIA Solved Past Papers MCQs 2021 Click Here
  • Assistant Paper Nov 2021 Solved MCQs (PPSC) Click Here
  • Tehsildar Paper Solved MCQs (PPSC) 2021 Click Here
  • FBR Solved Past Papers MCQs 2021 Click Here
  • Computer Solved Past Papers MCQs Click Here

← Back to Main Page

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!