Note: 2022 All Papers English MCQs. These English mcqs taken from different exams which are conducted in Pakistan in 2022.

 

1. Is this the bus ___ goes to the Saddar Bazar?

A. That
B. Who
C. Which
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Which

 

2. HOGWASH can be substitutes with:

A. Running Fast
B. Nonsense
C. Flying Kit
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Nonsense

 

3. When we first meet Romeo, he is ___ over his unrequited love for Rosaline.

A. Brooding
B. Ogling
C. Meandering
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Brooding

 

4. The young, thin boy surprised his wrestling opponent with his ___ strength.

A. Redolent
B. Wiry
C. Frolicsome
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Wiry

 

5. Idiom “to make amend for” means?

A. Make Possible Effort
B. To Compensate for Damage
C. To Bring Chance in Something
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. To Compensate for Damage

 

6. The lady in the blue dress has won the prize. The sentence is an example of?

A. Simple Sentence
B. Compound Sentence
C. Complex Sentence
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Simple Sentence

 

7. Choose the correct spelling of the missing word: My ___ needs to the paid every month.

A. Mortgagoe
B. Mortgue
C. Mortgage
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Mortgage

 

8. He never thought twice about walking into danger and ___ cared if he survived or not.

A. Always
B. Somehow
C. Hardly
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Hardly

 

9. Proletariat means:

A. Lower Class
B. Middle Class
C. Elite Class
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Lower Class

 

10. He bought a three ___ suit.

A. Hundred – Dollars
B. Hundred-Dollar
C. Hundreds-Dollar
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Hundred-Dollar

 

11. Khan is always ready to eat anyone’s salt. The phrase means?

A. To be one’s guest
B. To Cook tasty Dishes
C. An Infectious Disease
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. To be one’s guest

 

12. It was ___ to think that it could possibly snow in the middle of the desert.

A. Advantageous
B. Philosophical
C. Preposterous
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Preposterous

 

13. The original inhabitants of a country are:

A. Aborigines
B. Citizens
C. Natives
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Aborigines

 

14. ___ earth moves around ___ sun.

A. The: A
B. An: The
C. The: The
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. The: The

 

15. ___ you apologize or I’ll never speak to you again.

A. Either
B. Neither
C. Lest
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Either

 

16. Have you ever ___ to America.

A. Visited
B. Been
C. Landed
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Been

 

17. Ali has ___ his hand but he is feeling better now.

A. Hurted
B. Hurt
C. Been Hurted
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Hurt

 

18. She deprived her husband ____all he had.

A. Off
B. With
C. Of
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Of

 

19. Analogies of Lion : Roar

A. Elephant : Tusk
B. Snake : Shelter
C. Goat : Bleak
D. Lizard : Crawl

Answer

Correct Answer: D. Lizard : Crawl

 

20. ___ about future market movements should be based on scientific study.

A. Reference
B. Inference
C. Conference
D. Deference

Answer

Correct Answer: A. Reference

 

21. In each of the following questions, choose the correctly spelt word.

A. Puerille
B. Puerrilie
C. Puerile
D. Purrile

Answer

Correct Answer: C. Puerile

 

22. His observations were beside the mark.

A. Criticized
B. Valid
C. Excellent
D. Irrelevant

Answer

Correct Answer: D. Irrelevant

 

23. Choose the correct meaning of the idiom: A Dark Horse?

A. A wicked fellow
B. An Unexpected winner
C. A criminal Getting the water dirty
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. An Unexpected winner

 

24. Waleed is a real couch potato The Metaphor Couch potato means?

A. Waleed is always buy with some Activity
B. Waleed is Lazy
C. Waleed likes to go outside an Play
D. Waleed is fool

Answer

Correct Answer: B. Waleed is Lazy

Detail about mcqs

A lazy and inactive person, especially one who spends a great deal of time watching television

 

25. The word ‘ leaves’ is a/an?

A. Proper Noun
B. Singular Noun
C. Abstract Noun
D. Plural Noun

Answer

Correct Answer: D. Plural Noun

 

26. Maria fell over the cat?

A. Infinitive Phrase
B. Gerund Phrase
C. Prepositional Phrase
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Prepositional Phrase

 

27. I am afraid I cannot afford to spend too much money, the Underlined part of the sentence is:

A. Gerund
B. Participle
C. Infinitive
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Infinitive

 

28. The man had been sent with other convicts to Australia, the underline word means?

A. Prisoners
B. Delegation
C. Troupe
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Prisoners

 

29. In Fact, it consumes, more fresh water than any other human activity?

A. Textile Industry
B. Agricultural Production
C. Washing Clothes
D. Washing and Cooking

Answer

Correct Answer: B. Agricultural Production

 

30. If he ___ more carefully, he would not cause an accident?

A. Drove
B. Drive
C. Driven
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Drove

 

31. The man complained that there was no bread the underlined part of the sentence in a/an?

A. Dependent Clause
B. Independent Clause
C. Relative Clause
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Independent Clause

 

32. I agree ___ you in this matter.

A. to
B. With
C. From
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. With

 

33. She was angry ___ my behavior.

A. At
B. With
C. Since
D. None of theses

Answer

Correct Answer: A. At

 

34. They were angry ____me.

A. With
B. At
C. Along
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. With

 

35. He will appear ___the judge?

A. To
B. Before
C. After
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Before

 

36. He is afraid ___moving about in the dark.

A. Of
B. By
C. OFF
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Of

 

37. India is hostile ___ her neighbors?

A. With
B. To
C. For
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. With

 

38. He ____ from the East Indies and was ____in the Thames. (According to the Past Indefinite Tense)

A. Come, Drown
B. Came, Drowned
C. Was come, Drown
D. Come, Drowned

Answer

Correct Answer: B. Came, Drowned

 

39. In other words, man ___hard for life? (According to the Past Perfect Continuous Tense)

A. Had Been Struggling
B. Struggle
C. Struggling
D. Struggled

Answer

Correct Answer: A. Had Been Struggling

 

40. She ___ clothes for two hours. (According to the Future Perfect Continuous Tense)

A. Wash
B. Washed
C. Will have been Washing
D. Will have washed

Answer

Correct Answer: C. Will have been Washing

 

41. If I had not caught him, he ___? (According to the Conditional Sentences)

A. Would have been drowned
B. Drowned
C. Drown
D. Drowning

Answer

Correct Answer: A. Would have been drowned

 

42. He _____ an areophane for 10 hours.

A. Is Flying
B. He Has Been Flying
C. He was fly
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. He Has Been Flying

 

43. The children of the man who works with me ___ broken the window this morning.

A. Has
B. Did
C. Have
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Have

 

44. To keep the ball rolling:

A. To work Instantly
B. To make the best use of
C. To keep the conversation going
D. To earn more and more

Answer

Correct Answer: C. To keep the conversation going

 

45. To lose face:

A. To be helpless
B. To look angry
C. To be humiliated
D. To look vacant

Answer

Correct Answer: C. To be humiliated

 

46. To show one’s teeth:

A. To face difficulties
B. To ridicule
C. To adopt a threatening attitude
D. To be humble

Answer

Correct Answer: C. To adopt a threatening attitude 

 

47. To get into hot waters:

A. To be impatient
B. To be in confused state of mind
C. To get into trouble
D. To suffer a huge financial lose

Answer

Correct Answer: C. To get into trouble

 

48. Your request ____ leave is under consideration?

A. For
B. To
C. With
D. On

Answer

Correct Answer: A. For

 

49. He bears resemblance ____ his father?

A. for
B. on
C. to
D. at

Answer

Correct Answer: C. to

 

50. Do not put much reliance ____ his promises.

A. at
B. on
C. with
D. About

Answer

Correct Answer: B. On

 

51. The people of Iran staged a revolt ____ their Shah.

A. with
B. to
C. in
D. against

Answer

Correct Answer: D. Against

 

52. He struggled and gained a victory ____ his enemies.

A. with
B. at
C. over
D. between

Answer

Correct Answer: C. over

 

53. I can’t help you, I am short ____ of money at present.

A. at
B. on
C. from
D. of

Answer

Correct Answer: D. Of

 

54. According to me, she is sick.

A. In my opinion, she is sick
B. According to myself, she is sick
C. As I know, she is sick
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. In my opinion, she is sick

 

55. We often walk across the fields.

A. We often walk round the fields.
B. We often walk above the fields.
C. We often walk over the fields.
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. We often walk over the fields.

 

56. Gosh! We have done a mistake.

A. Gosh! We have committed a mistake
B. Gosh! We have made a mistake
C. Gosh! We have had a mistake
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Gosh! We have made a mistake

 

57. If I am you, I will never invite her again.

A. If I am you, I can never invite her again
B. If I were you. I will never invite her again
C. If I had been you, I will never invite her again
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. If I were you. I will never invite her again

 

58. Can you give me an information?

A. Can you give me few information
B. Can you give me some information
C. Can you give me many information
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Can you give me some information

 

59. After she tied her laces, she breaks her glasses.

A. After she tied her laces, she breaks her glasses
B. After she tied her laces, she has broken her glasses
C. After she tied her laces, she broke her glasses
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. After she tied her laces, she broke her glasses

 

60. Did you do it on purpose?

A. Was it done by you on purpose?
B. Was it that it was done by you on purpose?
C. Was it being done by you on purpose?
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Was it done by you on purpose?

 

61. Its ages since he has arrived.

A. It’s ages since he had arrived
B. It’s ages since his arrival
C. It’s ages since he arrived
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. It’s ages since he arrived

 

62. All along the centuries, there have been wars.

A. All cross the centuries, there have been wars
B. All though the centuries, there have been wars
C. All over the centuries, there have been wars
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. All though the centuries, there have been wars

 

63. If the sky falls, we shall be catching larks.

A. If the sky fell, we would catch larks.
B. If the sky falls, we shall catch larks
C. If the sky is falling, we shall catch larks
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. If the sky falls, we shall catch larks

 

64. I gave him as much as he could eat it.

A. I gave him as much as he could eat
B. I gave him as much as he could have eaten it
C. I gave him as much as he can eat it
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. I gave him as much as he could eat

 

65. A third of the prisoners is from Spain.

A. A third of the prisoner is from Spain
B. Third of the prisoners is from Spain
C. A third of the prisoners are from Spain
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. A third of the prisoners are from Spain

 

66. She will be very angry unless we do not reach there on time.

A. She will be very angry unless we are not there on time
B. She will be very angry unless we shall not reach there on time
C. She will be very angry if we do not reach there on time
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. She will be very angry if we do not reach there on time

 

67. They said to us, “Are you leaving tomorrow”?

A. They asked us if we are leaving tomorrow
B. They asked us if we were leaving tomorrow
C. They asked us if they were to leave tomorrow
D. They asked us if we were leaving the next day

Answer

Correct Answer: D. They asked us if we were leaving the next day

 

68. Either of the plans are workable.

A. Either of the plans is workable
B. Either plans are workable
C. Either of the two plans are workable
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Either of the plans is workable

 

69. I would rather to apply for a foreign scholarship than study here.

A. I would rather apply for a foreign scholarship than studying here
B. I would rather apply for a foreign scholarship than study here
C. I would apply for a foreign scholarship than studying here
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. I would rather apply for a foreign scholarship than study here

 

70. Sam knows me for a long time.

A. I am know by Sam for a long time
B. I am being known by Sam for a longtime
C. I am known to Sam for a long time
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. I am known to Sam for a long time

 

71. She is married with a pilot.

A. She is married to a pilot
B. She is married a pilot
C. She is married for a pilot
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. She is married to a pilot

 

72. They weren’t artists they were detectives in disguise.

A. They weren’t artists, as they were detectives in disguise
B. They weren’t artists, they were detectives in disguise
C. They weren’t artists, they were detectives in disguise
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. They weren’t artists, they were detectives in disguise

 

73. I looked at me in the mirror.

A. I looked me in the mirror
B. I am looked at by me in the mirror
C. I looked at myself in the mirror
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. I looked at myself in the mirror

 

74. Not until the late middle ages glass did become a major construction material. “ Identify the adverb”

A. A major
B. Construction Material
C. Glass did become
D. Until

Answer

Correct Answer: C. Glass did become

 

75. Which of the following is preposition?

A. Behind
B. With
C. Can
D. Could

Answer

Correct Answer: A. Behind

 

76. He knows German and Italian ___Arabic.

A. Beside
B. Besides
C. Except
D. With

Answer

Correct Answer: B. Besides

 

77. The players agreed to abide ___the referee’s decision.

A. With
B. By
C. In
D. Into

Answer

Correct Answer: B. By

 

78. If I have money, I __ it tomorrow.

A. Will Purchase
B. Would Purchase
C. Have Purchase
D. Have Purchases

Answer

Correct Answer: A. Will Purchase

 

79. If the camera was working, we ___ a movie.

A. Could Made
B. Could Make
C. Would Made
D. Would Make

Answer

Correct Answer: B. Could Make

 

80. It was raining yesterday, so we ___out

A. Did not go
B. Did not went
C. Would not go
D. Would not gone

Answer

Correct Answer: A. Did not go

 

81. She is ___ tired ___ Walk.

A. So, For
B. Too, to
C. To, To
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Too, To

 

82. Why did he deceive you of your earnings. Choose the Active voice

A. Why I was deceive of my earnings?
B. Why were you deceived of your earnings?
C. Why was I deceived of my earnings?
D. Why was he deceived of his earnings?

Answer

Correct Answer: B. Why were you deceived of your earnings?

 

83. Ali said to Amna. “Sarah will leave for Peshawar tomorrow”. Change to Indirect

A. Ali told Amna that Sarah will leave for Peshwarar tomorrow
B. Ali told Amna that Sarah would be leaving for Peshawar tomorrow
C. Ali told Amna that Sarah would leave for Peshawar tomorrow
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Ali told Amna that Sarah would leave for Peshawar tomorrow

 

84. Identify the correct sentence from the following options.

A. I hope he will grant me an interview spot
B. I hope that he shall grant me an interview spot
C. I expected he will grant me an interview spot
D. I think he will grant me interview spot

Answer

Correct Answer: A. I hope he will grant me an interview spot

 

85. “Tell me the sum and substance of your pleadings” choose the correct meaning of the idiom.

A. Summary
B. Explanation
C. Result
D. Total Detail

Answer

Correct Answer: A. Summary

 

86. I don’t think I ___ him yet.

A. Have been meeting
B. Met
C. Have met
D. Had not

Answer

Correct Answer: C. Have met

 

87. The one who knows many languages?

A. Cosmopolitan
B. Epicure
C. Antiquarian
D. Polyglot

Answer

Correct Answer: D. Polyglot

 

88. Choose the meaning of the idiom “By fits and starts”

A. Punctually
B. Not regularly
C. Continuously
D. Intermittently

Answer

Correct Answer: D. Intermittently

 

89. They will not come here._____?

A. Won’t they
B. Won’t them
C. Will they
D. Will them

Answer

Correct Answer: A. Won’t They

 

90. The task was accompanied ___ little joy.

A. By
B. With
C. Of
D. To

Answer

Correct Answer: A. By

 

91. Ahmed, why ___ you called an ambulance when you ___ someone lying on the road.

A. Didn’t, See
B. Shouldn’t, Had Seen
C. Haven’t , Saw
D. Couldn’t , See

Answer

Correct Answer: C. Haven’t, Saw

 

92. The meaning of the idiom “Dance with the death” is?

A. Doing something beyond one’s capability
B. Doing something that is very risky
C. To Deceive someone
D. To kill someone

Answer

Correct Answer: B. Doing something that is very risky

 

93. Passive Voice of “None likes him”?

A. He has not been liked by anyone
B. He was not liked by anyone
C. He is liked by none
D. He is not liked by anyone

Answer

Correct Answer: D. He is not liked by anyone

 

94. Whenever I travel, I like to stay in fancy hotels. This is a ___sentence.

A. Simple
B. Complex
C. Compound
D. Mixed

Answer

Correct Answer: B. Complex

 

95. He is blind ___ the suffering of other people.

A. To
B. On
C. With
D. Of

Answer

Correct Answer: A. To

 

96. Any writing not bearing the name of the writer:

A. Autobiography
B. Anonymous
C. Autonomous
D. Unanimous

Answer

Correct Answer: B. Anonymous

 

97. Honest man speak ___truth.

A. A
B. An
C. The
D. Same

Answer

Correct Answer: C. The

 

98. Have you ever seen an elephant with a dark skin? The underlined part of the sentence is?

A. Adjective Phrase
B. Verb Phrase
C. Adverb Phrase
D. Noun Clause

Answer

Correct Answer: A. Adjective Phrase

 

99. A man is known by the company he ____?

A. Is keeping
B. Keeps
C. Keep
D. Kept

Answer

Correct Answer: B. Keeps

 

100. We describe to do all our cooking ___ instead of hiring a catering company for the party.

A. Of Our Own
B. By Our self
C. By Ourselves
D. By Ours

Answer

Correct Answer: C. By Ourselves

 

101. The word AMNESTY means?

A. Patience
B. Forgiveness
C. Tolerance
D. Acceptance

Answer

Correct Answer: B. Forgiveness

 

102. “Kicking the bucket” is a humorous ___ for “dying”.

A. Word
B. Dictum
C. Euphemistic
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Euphemistic

 

103. His first failure did not ___ him from making another attempt.

A. Interfere
B. Frighten
C. Bold
D. None of these (Deter)

Answer

Correct Answer: D. None of these (Deter)

 

104. The ___ statues resembled ludicrous figures found in ancient monuments.

A. Impressive
B. Glorious
C. Grotesque
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Grotesque

 

105. Health is too important to be ___.

A. Detested
B. Deprived
C. Neglected
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Neglected

 

106. The curfew in the riot ridden area was ___ for a couple of hours to allow people to move.

A. Removed
B. Lifted
C. Embroiled
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Removed

 

107. It had rained all afternoon, but the fans were still ___that their favorite game would still be played.

A. Pessimistic
B. Sadistic
C. Optimistic
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Optimistic

 

108. Owing to their unruly behavior, some members of the cricket team were ___ from taking part in the future matches.

A. Outlawed
B. Exempted
C. Banned
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Exempted

 

109. The words fought and fort are ___.

A. Homophones
B. Homographs
C. Synonyms
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Homophones

 

110. They had been living beyond their ___ for several years.

A. Means
B. Money
C. Resource
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Means

 

111. Motorways generally have three or four ___.

A. Channels
B. Tracks
C. Lanes
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Lanes

 

112. Illness is often something to be ___, but it may provide___ for rest, growth, and change.

A. Applauded; Time
B. Anticipated; Arguments
C. Dreaded; Opportunity
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Anticipated; Arguments

 

113. Her research was so ___that not even one tiny bit of evidence was left ___.

A. Minute: Showing
B. Arduous: Imperiled
C. Through: Unexplored
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Arduous: Imperiled

 

114. The manager decided to ___ a circular about the safety matters.

A. Give
B. Issue
C. Post
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Issue

 

115. Many vacation resorts stress the ___ there is an especially ___climate.

A. Claim : Healthful
B. Fact : Healthy
C. Nation : Torpid
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Fact : Healthy

 

116. Jack decided to ___55,000 compensation for this injures.

A. Effect
B. Seek
C. Claim
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Claim

 

117. In spite of competition, the newspaper ___remains among the best ___of communication between advertisers and customers.

A. Cannot : Medium
B. Never : Means
C. Still : Media
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Still : Media

 

118. The driver knew his lorry was going to crash and ___ himself for the impact.

A. Held
B. Screamed
C. Braced
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Held

 

119. Humanity is the ___ of a particular human being, but each individual has characteristics which ___ him from other person.

A. Vagueness : Classify
B. Enigma : Declassify
C. Essence : Distinguish
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Essence : Distinguish

 

120. Pastor Stammer said that the present ___ state of man is due to the fall which is ___ in the story recorded in the book of Genesis.

A. Unlawful : Encircled
B. Sinful : Dramatized
C. Wretched : Labeled
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Wretched : Labeled

 

121. Analogy:- Hamlet: Village

A. Highway : Car
B. Building : Skyscraper
C. Photograph : Portrait
D. Cottage : House

Answer

Correct Answer: D. Cottage : House

 

122. Analogy:- Portico : Building?

A. Wheel : Bicycle
B. Ship : Steamer
C. Stove : Kitchen
D. Fort : Fortress

Answer

Correct Answer: D. Fort : Fortress

 

123. Analogy:- Carelessness : Accident

A. Money : Luck
B. Trophy : Winner
C. Runner : Fatigue
D. Hard Work : Success

Answer

Correct Answer: B. Trophy : Winner

 

124. Analogy:- Coach : Team

A. Groupie : Band
B. Foreman : Joy
C. Diplomat : Country
D. Senator : Severe

Answer

Correct Answer: A. Groupie : Band

 

125. Analogy:- Fragile : Crack

A. Competent : Death
B. Pliable : bend
C. Hydro : Water
D. Irreducible : Reduce

Answer

Correct Answer: B. Pliable : Bend

 

126. Except for the fact that you are missing three pages of work, your portfolio appears to be of extremely high caliber.

A. Except for the fact that
B. Besides that
C. Due to the Fact That
D. Excepting that

Answer

Correct Answer: C. Due to the Fact That

 

127. The data are not sufficient to require an investigation.

A. The data are not sufficient to require
B. The data is not sufficient to require
C. The data is not sufficient for requiring
D. The data are not, sufficient for the requiring of

Answer

Correct Answer: B. The data is not sufficient to require

 

128. When the department was expanded it was clearly a wise move.

A. When the department was expanded it was clearly a wise move.
B. Expanding the department was clearly a wise move.
C. Expanding the department was clearly a wise move.
D. Clearly, it was a wise move for the department to be expanded.

Answer

Correct Answer: D. Clearly, it was a wise move for the department to be expanded.

 

129. The geometrical design of the built was traditional, but using strikingly modern fabrics.

A. But using strikingly modern fabrics
B. Strikingly modern fabrics were used
C. Using strikingly modern fabrics
D. The fabrics used were strikingly modern

Answer

Correct Answer: D. The fabrics used were strikingly modern

 

130. Because light travels faster than sound, lightning appears to ___ thunder.

A. Prolong
B. Traverse
C. Go Before
D. Repel

Answer

Correct Answer: C. Go Before

 

131. The unique world of the film is ___ both wholly recognizable and unfamiliar.

A. Contradictory
B. Realistic
C. Simplistic
D. Timeless

Answer

Correct Answer: B. Realistic

 

132. Because auto repair places have such ___ rates, many community colleges have ___ courses in automotive mechanics.

A. Shattering , Planned
B. Exorbitant, Instituted
C. Impertinent, Discussed
D. Reasonable, Introduced

Answer

Correct Answer: D. Reasonable, Introduced

 

133. Your speech was not relevant ___ the topic.

A. By
B. With
C. To
D. About

Answer

Correct Answer: C. To

 

134. We plan on taking Professor Johor’s class unless he ___ on vacation next term.

A. Is
B. Be
C. Were
D. Has been

Answer

Correct Answer: A. Is

 

135. If I ___ you, I would take the introductory course first before trying to tackle the more advanced ones.

A. Am
B. Be
C. Was
D. Were

Answer

Correct Answer: D. Were

 

136. The electrical field produced by a single wire is not very strong, so to increase it, ___ into a coil.

A. The wire is wound
B. The wire wound
C. To wind the wire
D. By winding the wire

Answer

Correct Answer: D. By winding the wire

 

137. His thirst ___knowledge left him no leisure for anything else.

A. To
B. With
C. For
D. Over

Answer

Correct Answer: C. For

 

138. She said to me. “I took breakfast in the morning.”

A. She told me that she has taken breakfast in the morning.
B. She said to me that she was taking breakfast in the morning.
C. She told me that she had taken breakfast in the morning
D. She told me that she was taking breakfast in the morning.

Answer

Correct Answer: C. She told me that she had taken breakfast in the morning

 

139. He says. “I go for a walk every morning”.

A. He said that he used to go for a walk every morning
B. He says that he goes for a walk every morning
C. He said that he goes for a walk every morning
D. He says he went for a walk every morning

Answer

Correct Answer: C. He said that he goes for a walk every morning

 

140. I said to Riaz, “Who are you waiting for”?

A. I asked Riaz whom for he is waiting
B. I asked Riaz that for when you are waiting
C. I asked Riaz if he is waiting for whom
D. I asked Riaz who he was waiting for

Answer

Correct Answer: A. I asked Riaz whom for he is waiting

 

141. The doctor advised the patients to give up smoking.

A. The doctor said to the patients, “You should give up smoking”
B. The doctor said to the patients, “Give up smoking”
C. The doctor said to the patient, “ I am advising you to give up smoking”
D. The doctor said to the patients, “Why don’t you give up smoking?”

Answer

Correct Answer: B. The doctor said to the patients, “Give up smoking”

 

142. He told Pashmina that they should have tried harder.

A. He said, “Pashmina you should have tried harder
B. He said, “Pashmina, we had tried harder”
C. He said, “Pashmina, Don’t you think we should have tried harder”
D. He said to Pashmina, “We should have tried harder”

Answer

Correct Answer: D. He said to Pashmina, “We should have tried harder

 

143. He was running short ___ time.

A. Of
B. By
C. For
D. In

Answer

Correct Answer: D. In

 

144. Wasim moved here ___October.

A. From
B. At
C. On
D. In

Answer

Correct Answer: A. From

 

145. We arrived ___ the station an hour late.

A. About
B. In
C. At
D. Of

Answer

Correct Answer: C. At

 

146. Don’t be late ___ school.

A. To
B. For
C. Along
D. With

Answer

Correct Answer: A. To

 

147. She cares ____ the environment.

A. On
B. In
C. Of
D. About

Answer

Correct Answer: C. Of

 

148. Parvasha has solved the issue.

A. The issue have been solved by Parvasha
B. The issue is solved by Parvasha
C. The issue has been solved by Parvasha
D. The issue had been solved by Parvasha

Answer

Correct Answer: C. The issue has been solved by Parvasha

 

149. Rome was not built in a day.

A. They did not build Rome in a day
B. They could not build Rome in a day
C. The Romans Would not build Rome in a day
D. They have not built Rome in a day

Answer

Correct Answer: C. The Romans Would not build Rome in a day

 

Related Solved MCQs

  • National Heritage and Culture Division Assistant BS-15 25-01-2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale (Morning) Paper Solved Mcqs 22 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Paper Solved Mcqs 20 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Paper Solved Mcqs 19 Jan, 2023 Click Here
  • IBA 5 to 15 Scale Test of held on 18-01-2023 Click Here
  • Postal Clerk Test Multan Region held on 15 Jan, 2023 Click Here
  • Screening Test of Postal Clerk held on January 10, 2023 Click Here
  • Ministry of Inter Provincial Coordination Assistant Test 08-01-2023 Click Here
  • Islamiat Lecturer FPSC Mcqs held In December 2022 Click Here
  • Lab Assistant ETEA Paper held on 25 December 2022 Click Here
  • ETEA Junior Clerk Solved Mcqs held on 24-12-2022 Click Here
  • Screening Test For Recruitment of Staff Officer 17-12-2022 Click Here
  • FBR Lower Division Clerk Solved Mcqs 11-12-2022 Click Here
  • MOD Assistant Director Paper MCQs 4-12-2022 Click Here
  • 2022 All Papers Antonyms & Synonyms Click Here
  • 2022 All Papers Pak Study MCQs Click Here
  • 2022 All Papers Current Affairs MCQs Click Here
  • 2022 All Papers Computer Mcqs Click Here
  • 2022 All Papers Islamiyat MCQs Click Here
  • 2022 All Papers Everyday Science MCQs Click Here
  • Ministry of Defence Past Paper’s MCQs Set-2 Click Here
  • MOD Assistant Director Paper Solved MCQs Click Here
  • ASF Assistant Sub Inspector MCQs 28-10-2022 Click Here
  • Stenotypist Paper Solved MCQs Sept 03, 2022, Click Here
  • Ministry of Defence Past Paper’s MCQs Set-1 Click Here
  • PPSC Assistant Paper Solved MCQs Dec 12, 2021, Click Here
  • Ministry of Religious Affairs LDC Paper Dec 16, 2021, Click Here
  • FIA Solved Past Papers MCQs 2021 Click Here
  • Assistant Paper Nov 2021 Solved MCQs (PPSC) Click Here
  • Tehsildar Paper Solved MCQs (PPSC) 2021 Click Here
  • FBR Solved Past Papers MCQs 2021 Click Here
  • Computer Solved Past Papers MCQs Click Here

← Back to Main Page

error: Content is protected !!