Note: FPSC ASF Assistant Sub Inspector Paper Solved MCQs held on 28-10-2022 contain 30+ MCQs of English, Current Affairs, General Knowledge, and Pak-Study.

 

1. Logical (Choose a similar meaning word)?

A. Scientific
B. Simplest
C. Analytical
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Analytical

 

2. Brief (Choose the most opposite word);

A. Elaboration
B. Precise
C. Visible
D. None of these

Answer

Correct Answer: D. None of these (Long) 

 

3. He Said “ I saw him today” (Change into indirect speech)

A. He said that he has seen him today
B. He said that he has seen him yesterday
C. He said that he had seen him that day
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. He said that he had seen him that day

 

4. Choose the correct spelling word:

A. Demonsterate
B. Dimonstrate
C. Demonstrate
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Demonstrate

 

5. Preserve (Choose the most appropriate similar meaning word)

A. Consume
B. Conserve
C. Cut
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Conserve

 

6. The (Sun) rises in the east and sets in the west. The word in bracket is?

A. Noun
B. Adverb
C. Adjective
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Noun

 

7. We must instill __a sense of duty in our children.

A. Necessary
B. A
C. Full
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. A

 

8. Healthy (Find the comparative degree)

A. More Healthy
B. Healthier
C. Most Healthy
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Healthier

 

9. Far (Find the superlative degree)

A. Farest
B. Farther most
C. More Far
D. None of these

Answer

Correct Answer: D. None of these (Farthest and Furthest) 

 

10. Except ___All are not permanent members of the security council?

A. China
B. Turkey
C. Germany
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. China

 

11. ___ is the currency name Algeria.

A. Riyal
B. Dinar
C. Rupiah
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Dinar

 

12. World War-I was fought between ____.

A. 1914-1918
B. 1914-1920
C. 1912-1918
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 1914-1918

 

13. ___ is the atmospheric layer of the earth.

A. Mantle
B. Outer Core
C. Stratosphere
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Stratosphere

 

14. Men’s Asia Cup 2022 was won by ____.

A. Srilanka
B. India
C. Pakistan
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Sri Lanka

 

15. William’s word worth is best known as ___.

A. Lyrical Ballads
B. Scientist
C. Philosopher
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Lyrical Ballads

 

16. Aligarh School was founded by ____.

A. Liaqat Ali Khan
B. Allama Iqbal
C. Sir Syed Ahmad Khan
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Sir Syed Ahmed Khan

 

17. Hazrat Yaqoob A.S used to raise ____.

A. Goat and Sheep
B. Camels
C. Cows
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Goat and Sheep

 

18. Solve 0.00033+0.321×250 =?

A. 71.25025
B. 71.00025
C. 72.25025
D. None of these

Answer

Correct Answer: D. None of these (80.25033)

 

19. Capital of Thailand is ____.

A. Hongkong
B. Sydney
C. Bangkok
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Bangkok

 

20. The 2nd highest peak is ____.

A. Mount Everest
B. Nanga Parbat
C. Koh-e-Sulaiman
D. None of these

Answer

Correct Answer: D. None of these (K2) 

 

21. In the Geographic map, ___ is not a neighboring country of Pakistan.

A. China
B. Turkey
C. Afghanistan
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Turkey

 

22. Annex ___ is the fundamental document of aviation security applied across.

A. 17
B. 15
C. 11
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. 17

 

23. ____ is the chairman senate of Pakistan.

A. Asad Qaisar
B. Raja Zafar-ul-Haq
C. M.Sadiq Sanjarni
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. M.Sadiq Sanjarni

 

24. Present Premier of the People’s Republic of China is ____.

A. Li Keqiang
B. Vladimir Putin
C. Hu Jintao
D. None of these

Answer

Correct Answer: A. Li Keqiang

 

25. ___ was the third Governor General of Pakistan.

A. Liaqat Ali Khan
B. Ghulam Muhammad
C. Khawaja Nazimuddin
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Ghulam Muhammad

 

26. ___ has been discovered at Kalabagh.

A. Salt
B. Oil
C. Iron
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. Iron

 

27. ASF is responsible for the security of ____.

A. Air Bases
B. Airports/ Aerodromes
C. Off-Site Air Facility
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Airports/Aerodromes

 

28. In 1905, the Partition of Bengal was made into ___.

A. South and East Bengal
B. South and North Bengal
C. West and East Bengal
D. None of these

Answer

Correct Answer: C. West and East Bengal

 

29. Radioactivity is the emission of ____.

A. Decibel
B. Radiation
C. Co2
D. None of these

Answer

Correct Answer: B. Radiation

Related Solved MCQs

  • FPSC Assistant Paper Solved MCQs 31-Oct-2022 Click Here
  • FPSC ASF Solved Past Papers MCQs Set-1 Click Here
  • Sindh University Entry Test Solved MCQs 2022 Click Here
  • Police Constable Paper Solved MCQs Click Here
  • Military & Lands Cantonments Assistant Paper Click Here
  • Ministry of Religious Affairs LDC Paper Dec 16, 2021, Click Here
  • Inspector Inland Revenue Solved Past Papers MCQs Click Here
  • FPSC FBR Appraising/Valuation Officer Solved Past Papers MCQs Click Here
  • NAB Solved Past Papers MCQs Set-1 Click Here
  • NAB Solved Past Papers MCQs Set-2 Click Here
  • Combined Competitive Exam Screening Test 2021 SOLVED MCQs Click Here

← Back to Home Page

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!