Note: Countries Important Airlines section covered more than 55 major and most important Airlines of different countries of the world. In case of any error share it in the comment section below.

 

1. The Airline of Greece is

  1. Aero Asia
  2. Aerosvit
  3. Aegean Airlines
  4. Airblue

Answer

Correct Answer: C. Aegean Airlines

 

2. The Airline of Pakistan is:

  1. Aero Asia
  2. Aegean Airline
  3. Aerosvit
  4. Belarus

Answer

Correct Answer: A. Aero Asia

 

3. The Airline of Ukraine is:

  1. Aero Asia
  2. Air China
  3. Aerosvit
  4. AirBlue

Answer

Correct Answer: C. Aerosvit

 

4. The Airline of Myanmar is:

  1. Air Bagan
  2. Air Asia
  3. Aero Asia
  4. Gulf Air

Answer

Correct Answer: A. Air Bagan

 

5. The Airline of Pakistan is:

  1. Airblue
  2. Air France
  3. Air Bagan
  4. Aegean Airline

Answer

Correct Answer: A. Airblue

 

6. The Airline of China is:

  1. Airblue
  2. Aegean Airline
  3. Aero Asia
  4. Air China

Answer

Correct Answer: D. Air China

 

7. The Airline of France is:

  1. Air France
  2. Swissair
  3. Shaheen Air
  4. Gulf Air

Answer

Correct Answer: A. Air France

 

8. The Airline of North Korea is:

  1. Air China
  2. Airblue
  3. Air Koryo
  4. Gulf Air

Answer

Correct Answer: C. Air Koryo

 

9. The Airline of South Korea is:

  1. Asiana Airlines
  2. Cathy Pacific
  3. Aero Asia
  4. Air Bagan

Answer

Correct Answer: Asiana Airlines

 

10. The Airline of Belarus is:

  1. Air Bagan
  2. Belavia Airlines
  3. Drukair
  4. Swissair

Answer

Correct Answer: B. Belavia Airlines

 

11. The Airline of Bangladesh is:

  1. Biman Bangladesh Airline
  2. Drukair
  3. Luxair
  4. Airblue

Answer

Correct Answer: A. Biman Bangladesh Airline

 

12. The Airline of Hong Kong is:

  1. Aerosvit
  2. Aegean Airlines
  3. Cathy Pacific
  4. Luxair

Answer

Correct Answer: C. Cathy Pacific

 

13. The Airline of Bhutan is:

  1. Drukair
  2. Emirates
  3. Gulf Air
  4. Luxair

Answer

Correct Answer: A. Drukair

 

14. The Airline of the United Arab Emirates is:

  1. Gulf Air
  2. Luxair
  3. Royal Airline
  4. Emirates

Answer

Correct Answer: D. Emirates

 

15. The Airline of Finland is:

  1. Finnair
  2. Gulf Airline
  3. Luxair
  4. Shaheen Air

Answer

Correct Answer: A. Finnair

 

16. The Airline of Bahrain is:

  1. Cathy Pacific
  2. Luxair
  3. Aegean Airline
  4. Gulf Air

Answer

Correct Answer: D. Gulf Air

 

17. The Airline of Japan is:

  1. Japan Airline
  2. Luxair
  3. Swissair
  4. Aerosvit

Answer

Correct Answer: A. Japan Airline

 

18. The Airline of Netherlands is:

  1. Swissair
  2. Belavia Airline
  3. Shaheen Airline
  4. KLM (Royal Dutch Airlines)

Answer

Correct Answer: D. KLM (Royal Dutch Airlines)

 

19. The Airline of Luxembourg is:

  1. Swissair
  2. Airblue
  3. Finnair
  4. Luxair

Answer

Correct Answer: D. Luxair

 

20. The Airline of Pakistan is:

  1. Pakistan International Airline
  2. Luxair
  3. Aero Asia
  4. Aegean Airline

Answer

Correct Answer: A. Pakistan International Airline (PIA)

 

21. The Airline of Jordan is:

  1. Royal Jordanian Airline
  2. Swissair
  3. Belavia Airline
  4. Luxair

Answer

Correct Answer: A. Royal Jordanian Airline

 

22. The Airline of Saudi Arabia is:

  1. Shaheen Airline
  2. Cathy Pacific
  3. Saudi Arabian Airline
  4. Aero Asia

Answer

Correct Answer: C. Saudi Arabian Airline

 

23. The Airline of Pakistan is:

  1. Shaheen Airline
  2. Swissair
  3. Aegean Airline
  4. Air Began

Answer

Correct Answer: A. Shaheen Airline

 

24. The Airline of Switzerland is:

  1. Swissair
  2. Aegean Airline
  3. Luxair
  4. Emirates

Answer

Correct Answer: A. Swissair

 

25. The Airline of Yemen is:

  1. Yemenia Airways
  2. Aegean Airline
  3. Airblue
  4. Air Bagan

Answer

Correct Answer: A. Yemenia Airways

 

26. The Airline of Qatar is:

  1. Emirates
  2. Aegean Airline
  3. Qatar Airways
  4. Air Bagan

Answer

Correct Answer: C. Qatar Airways

 

27. The Airline of Malaysia is:

  1. Shaheen Airline
  2. Cathy Pacific
  3. Saudi Arabian Airline
  4. AirAsia

Answer

Correct Answer: D. AirAsia

 

28. The Airline of the Philippines is:

  1. Cebu Pacific Air
  2. Luxair
  3. Swissair
  4. Aerosvit

Answer

Correct Answer: A. Cebu Pacific Air 

 

29. The Airline of Indonesia is:

  1. Cebu Pacific Air
  2. Luxair
  3. Swissair
  4. Garuda Indonesia

Answer

Correct Answer: D. Garuda Indonesia 

 

30. The Airline of India is:

  1. Jet Airways
  2. Aegean Airline
  3. Kingfisher Airlines
  4. Both A and C

Answer

Correct Answer: D. Both A and C

 

31. The Airline of Australia is:

  1. Drukair
  2. Jetstar
  3. Gulf Air
  4. Luxair

Answer

Correct Answer: B. Jetstar

 

32. The Airline of Indonesia is:

  1. Cebu Pacific Air
  2. Luxair
  3. Swissair
  4. Lion Air

Answer

Correct Answer: D. Lion Air 

 

33. The Airline of Australia is:

  1. Drukair
  2. Qantas
  3. Virgin Blue Airlines
  4. Both B and C

Answer

Correct Answer: D. Both B and C

 

34. The Airline of China is:

  1. Hainan Group
  2. China Southern Airlines
  3. China Eastern Airlines
  4. All of the Above

Answer

Correct Answer: D. All of the Above 

 

35. The Airline of Taiwan is

  1. Hainan Group
  2. China Airlines
  3. JAL Group
  4. Shenzhen Airlines

Answer

Correct Answer: B. China Airlines 

 

36. The Airline of South Korea is

  1. Korean Air
  2. Qantas
  3. easyJet
  4. Alitalia

Answer

Correct Answer: A. Korean Air

 

37. The Airline of United Kingdom is

  1. Aer Lingus
  2. British Airways
  3. easyJet
  4. All of the Above

Answer

Correct Answer: D. All of the Above 

 

38. The Airline of Russia is

  1. Air Berlin Group
  2. Ryanair
  3. Alitalia
  4. Aeroflot

Answer

Correct Answer: D. Aeroflot 

 

39. The Airline of Germany is

  1. Air Berlin Group
  2. Lufthansa
  3. Both A and B
  4. Vueling Airlines

Answer

Correct Answer: C. Both A and B 

 

40. The Airline of Italy is

  1. Ryanair
  2. Lufthansa
  3. Alitalia
  4. Vueling Airlines

Answer

Correct Answer: C. Alitalia 

 

41. The Airline of Norway is

  1. Ryanair
  2. Norwegian Air Shuttle
  3. Swiss
  4. Vueling Airlines

Answer

Correct Answer: B. Norwegian Air Shuttle 

 

42. The Airline of Ireland is

  1. Ryanair
  2. Norwegian Air Shuttle
  3. Swiss
  4. Vueling Airlines

Answer

Correct Answer: A. Ryanair 

 

43. The Airline of Bangladesh is

  1. GMG Airlines
  2. Vueling Airlines
  3. Durk Air
  4. Both A and C

Answer

Correct Answer: A. GMG Airlines

 

44. The Airline of  the United Kingdom is

  1. Avianca
  2. Norwegian Air Shuttle
  3. Thomson Airlines
  4. Alaska Airlines

Answer

Correct Answer: C. Thomson Airlines

 

45. The Airline of Turkey is

  1. Turkish Airlines (THY)
  2. Norwegian Air Shuttle
  3. Avianca
  4. Alaska Airlines

Answer

Correct Answer: A. Turkish Airlines (THY)  

 

46. The Airline of Spain is

  1. Pinnacle Airlines
  2. Vueling Airlines
  3. Avianca
  4. Alaska Airlines

Answer

Correct Answer: B. Vueling Airlines

 

47. The Airline of Colombia is

  1. Pinnacle Airlines
  2. Vueling Airlines
  3. Avianca
  4. Alaska Airlines

Answer

Correct Answer: C. Avianca 

 

48. The Airline of Brazil is

  1. TAM Linhas Aereas
  2. Vueling Airlines
  3. Gol Linhas Aereas
  4. Both A and C

Answer

Correct Answer: D. Both A and C

 

49. The Airline of Chile is

  1. TAM Linhas Aereas
  2. LAN Airlines
  3. Gol Linhas Aereas
  4. AirTran Airways

Answer

Correct Answer: B. LAN Airlines 

 

50. The Airline of Canada is

  1. Air Canada
  2. WestJet
  3. Both A and B
  4. AirTran Airways

Answer

Correct Answer: C. Both A and B 

 

51. The Airline of USA is

  1. American Airlines
  2. Alaska Airlines
  3. Delta Airlines
  4. All of the Above

Answer

Correct Answer: D. All of the Above 

 

52. The Airline of Kazakhstan is

  1. Cebu Pacific Air
  2. Air Astana
  3. Air Busan
  4. Lion Air

Answer

Correct Answer:  B. Air Astana

 

53. The Airline of Korea-North is

  1. Air Koryo
  2. Air Bagan
  3. Air Busan
  4. Korean Air

Answer

Correct Answer:  A. Air Koryo 

 

54. The Airline of Tajikistan is

  1. Tajik Air
  2. UNI Airways
  3. AirTran Airways
  4. EVA Airways

Answer

Correct Answer: A. Tajik Air 

 

55. The Airline of USA is

  1. JetBlue Airlines
  2. Frontier Airlines
  3. AirTran Airways
  4. All of the Above

Answer

Correct Answer: D. All of the Above 

 

56. The Airline of Lebanon is

  1. Pinnacle Airlines
  2. Vueling Airlines
  3. MEA – Middle East Airlines
  4. Atlasjet

Answer

Correct Answer: C. MEA – Middle East Airlines 

 

57. The Airline of the United Arab Emirates is

  1. Royal Wings
  2. UNI Airways
  3. Middle East Airlines
  4. Etihad Airways

Answer

Correct Answer: D. Etihad Airways 

 

58. The Airline of Israel is

  1. Royal Wings
  2. Nok Airlines
  3. Phuket Air
  4. ELAL

Answer

Correct Answer: D. ELAL 

 

Related Content

 

← Back to Home Page

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!