Note: More than 50 important and different countries of the world National Sports are covered in that section. In case of any error share it in the comment section below.

 

1. The National Sport of Australia is

  1. Jue Jitsu
  2. Bull Fighting
  3. Cricket
  4. Ice Hockey

Answer

Correct Answer: C. Cricket

 

2. The National Sports of Japan is

  1. Sumo Wrestling
  2. Ice Hockey
  3. Baseball
  4. Hockey

Answer

Correct Answer: A. Sumo Wrestling

 

3. The National Sport of Spain is

  1. Cricket
  2. Rugby Football
  3. Bull Fighting
  4. Hockey

Answer

Correct Answer: C. Bull Fighting

 

4. The National Sport of Pakistan is

  1. Field Hockey
  2. Ice Hockey
  3. Bull Fighting
  4. Malakhro

Answer

Correct Answer: B. Hockey

 

5. The National sport of Afghanistan is

  1. Cricket
  2. Ice Hockey
  3. Buzkashi
  4. Horse Racing

Answer

Correct Answer: C. Buzkashi

 

6. The National sport of Bangladesh is

  1. Kabaddi
  2. Malakhro
  3. Cricket
  4. Hockey

Answer

Correct Answer: A. Kabaddi

 

7. The National Sport of India is

  • Although Hockey is considered as de-facto National Game of India as per recent Sports Ministry revelation Hockey is not the National Game of India. Till now there is no declared National Game of India.
  • Other Popular Games of India – Cricket, Kabaddi, Badminton, Chess.

 

8. The National Sport of Nepal is

  1. Dandi Biyo
  2. Rugby Union
  3. Bandy
  4. Hockey

Answer

Correct Answer: A. Dandi Biyo

 

9. The National Sport of New Zealand is

  1. Dandi Biyo
  2. Bullfighting
  3. Rugby Union
  4. Ice Hockey

Answer

Correct Answer: C. Rugby Union

 

10. The National Sport of Russia is

  1. Bandy
  2. Ice Hockey
  3. Wrestling
  4. Cricket

Answer

Correct Answer: A. Bandy

 

11. The National Sport of Turkey is

  1. Dandi Biyo
  2. Oil Wrestling
  3. Baseball
  4. Bullfighting

Answer

Correct Answer: B. Oil Wrestling

 

12. The National Sport of the USA is

  1. Baseball
  2. Hockey
  3. Bullfighting
  4. Ice Hockey

Answer

Correct Answer: A. Baseball

 

13. The National Sport of Bhutan is

  1. Hockey
  2. Archery
  3. Aries
  4. Kabaddi

Answer

Correct Answer: B. Archery

 

14. The National Sport of Mauritius is

  1. Football
  2. Dandi Biyo
  3. Sumo
  4. Wrestling

Answer

Correct Answer: A. Football

 

15. The National Sport of Iran is

  1. Wrestling
  2. Kabaddi
  3. Football
  4. Archery

Answer

Correct Answer: Wrestling

 

16. The National Sport of Mongolia is

  1. Archery
  2. Football
  3. Dandi Biyo
  4. Rugby

Answer

Correct Answer: A. Archery

 

17. The National Sport of the Philippines is

  1. Bandy
  2. Dandi Biyo
  3. Arnis
  4. Taekwondo

Answer

Correct Answer: C. Arnis

 

18. The National Sport of South Korea is

  1. Volley Ball
  2. Taekwondo
  3. Bandy
  4. Arnis

Answer

Correct Answer: B. Taekwondo

 

19. The National Sport of Sri Lanka is

  1. Volley Ball
  2. Oil Wrestling
  3. Bandy
  4. Ice hockey

Answer

Correct Answer: A. Volley Ball

 

20. The National Sport of Denmark is

  1. Volley Ball
  2. Cricket
  3. Basketball
  4. Football

Answer

Correct Answer: D. Football

 

21. The National Sport of England is

  1. Basketball
  2. Cricket
  3. Dandi Biyo
  4. Ice Hockey

Answer

Correct Answer: Cricket

 

22. The National Sport of Estonia is

  1. Basketball
  2. Volleyball
  3. Handball
  4. Baseball

Answer

Correct Answer: A. Basketball

 

23. The National Sport of Finland is

  1. Handball
  2. Rugby
  3. Pasapallo(Finnish Baseball)
  4. Football

Answer

Correct Answer: C. Pasapallo (Finnish Baseball)

 

24. The National sport of France is

  • (Not Declared Yet)
  • The sports culture is very rich in France that reflected its popularity among French people and sporting history. Football became a de facto national game.

 

25. The National Sport of Georgia is

  1. Rugby
  2. Baseball
  3. Handball
  4. Bandy

Answer

Correct Answer: A. Rugby

 

26. The National Sport of Iceland is

  1. Handball
  2. Gaelic Football
  3. Cross Country
  4. Bandy

Answer

Correct Answer: A. Handball

 

27. The National Sport of Ireland is

  1. Gaelic Football
  2. Handball
  3. Bandy
  4. Kabaddi

Answer

Correct Answer: A. Gaelic Football

 

28. The National Sport of Latvia is

  1. Rugby
  2. Handball
  3. Baseball
  4. Cross Country

Answer

Correct Answer: C. Baseball

 

29. The National Sport of Lithuania is

  1. Oina
  2. Golf
  3. Basketball
  4. Alpine Skiing, Ski Jumping

Answer

Correct Answer: C. Basketball

 

30. The National Sport of Norway is

  1. Cross Country Skiing
  2. Bull Fighting
  3. Golf
  4. Shooting Gymnastics

Answer

Correct Answer: A. Cross Country Skiing

 

31. The National Sport of Romania is

  1. Oina
  2. Shooting Gymnastics
  3. Golf
  4. Rugby

Answer

Correct Answer: A. Oina

 

32. The National Sport of Scotland is

  1. Golf
  2. Handball
  3. Cross Country Skiing
  4. Bandy

Answer

Correct Answer: A. Golf

 

33. The National Sport of Switzerland is

  1. Shooting, Gymnastics
  2. Rugby Union
  3. Baseball
  4. Basketball

Answer

Correct Answer: A. Shooting, Gymnastics

 

34. The National Sport of Wales is

  1. Rugby Union
  2. Basketball
  3. Bandy
  4. Golf

Answer

Correct Answer: A. Rugby Union

 

35. The National Sport of Grenada is

  1. Cricket
  2. Rugby Union
  3. Handball
  4. Volleyball

Answer

Correct Answer: A. Cricket

 

36. The National Sport of Guyana is

  1. Cricket/Water Polo
  2. Pencak Silat
  3. Hockey
  4. Ice Hockey

Answer

Correct Answer: A. Cricket/Water Polo

 

37. The National Sport of Indonesia is

  1. Badminton
  2. Ice Hockey
  3. Handball
  4. Pencak Silat

Answer

Correct Answer: A. Badminton

 

38. The National Sport of Barbados is

  1. Football
  2. Table Tennis
  3. Tejo
  4. Cricket

Answer

Correct Answer: D. Cricket

 

39. The National Sport of Bermuda is

  1. Tejo
  2. Cricket
  3. Handball
  4. Football

Answer

Correct Answer: B. Cricket

 

 41. The National Sport of Brazil is

  1. Football
  2. Handball
  3. Table Tennis
  4. Baseball

Answer

Correct Answer: A. Football

 

42. The National Sport of Canada is

  1. Ice Hockey (Winter), Lacrosse (Summer)
  2. Baseball
  3. Handball
  4. Football

Answer

Correct Answer: A. Ice Hockey (winter), Lacrosse (summer)

 

43. The National Sport of China is

  1. Tejo
  2. Bandy
  3. Table Tennis
  4. Football

Answer

Correct Answer: C. Table Tennis (China has not formally declared a national sport but on the basis of popularity table tennis called a national game)

 

44 The National Sport of Chile is

  1. Chilean Rodeo
  2. Baseball
  3. Table Tennis
  4. Wrestling

Answer

Correct Answer: A. Chilean Rodeo

 

45. The National Sport of Colombia is

  1. Tejo
  2. Baseball
  3. Handball
  4. Archery

Answer

Correct Answer: A. Tejo

 

46. The National Sport of Cuba is

  1. Football
  2. Volley Ball
  3. Baseball
  4. Archery

Answer

Correct Answer: C. Baseball

 

47. The National Sport of the United States is

  1. Baseball
  2. Cricket
  3. Kabaddi
  4. Volleyball

Answer

Correct Answer: A. Baseball (The national game of USA is Baseball not by law but through de facto)

 

48. The National Sport of Anguilla is

  1. Cricket
  2. Yacht Racing
  3. Buzkashi
  4. Bandy

Answer

Correct Answer: B. Yacht Racing

 

49. The National Sport of Bahamas is

  1. Cricket
  2. Volleyball
  3. Handball
  4. Football

Answer

Correct Answer: A. Cricket

 

50. The National Sport of Israel is

  1. Basketball
  2. Football
  3. Volleyball
  4. Cross country

Answer

Correct Answer: B. Football

 

51. The National Sport of Italy is

  1. Basketball
  2. Football
  3. Volleyball
  4. Cross country

Answer

Correct Answer: B. Football

 

52. The National Sport of Malaysia is

  1. Basketball
  2. Charreria
  3. Horse riding
  4. Sepak Takraw

Answer

Correct Answer: D. Sepak Takraw 

 

53. The National Sport of Mexico is

  1. Charreria
  2. Yacht Racing
  3. Buzkashi
  4. Bandy

Answer

Correct Answer: A. Charreria 

 

54. The National Sport of Poland is

  1. Ice Hockey
  2. Baseball
  3. Handball
  4. Football

Answer

Correct Answer: D. Football

 

55. The National Sport of Slovenia is

  1. Skiing
  2. Charreria
  3. Horse riding
  4. Sepak Takraw

Answer

Correct Answer: A. Skiing

 

56. The National Sport of Tajikistan is

  1. Charreria
  2. Yacht Racing
  3. Buzkashi
  4. Gushtigiri

Answer

Correct Answer: D. Gushtigiri

 

Related Content

 

← Back to Home Page

Write a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!