Note: Countries National Trees section covered more than 85 most important National Trees of different countries of the world. In case of any error share it in the comment section below.

 

1. The National Tree of Afghanistan is:

  1. Mulberry
  2. Olive
  3. Whitewood
  4. Ceibo

Answer

Correct Answer: A. Mulberry

 

2. Olive is the National Tree of which country?

  1. Antigua
  2. Angola
  3. Albania
  4. Australia

Answer

Correct Answer: C. Albania

 

3.  Antigua and Barbuda’s National tree is:

  1. Baobab
  2. Lignum Vitae
  3. Golden Wattle
  4. Whitewood

Answer

Correct Answer: D. Whitewood

 

4. The National Tree of Angola is:

  1. Baobab
  2. Ceibo
  3. Mango Tree
  4. Palmyra palm

Answer

Correct Answer: A. Baobab

 

5.  Red Quebracho is the National Tree of which country?

  1. Bahamas
  2. Argentina
  3. Australia
  4. Belize

Answer

Correct Answer: B. Argentina

 

6. The National Tree of Australia is:

  1. Golden Wattle
  2. Ceibo
  3. Honduras
  4. Brazilwood

Answer

Correct Answer: A. Golden Wattle

 

7. Lignum Vitae is the National Tree of which country?

  1. Belize
  2. Bhutan
  3. Bahamas
  4. Canada

Answer

Correct Answer: C. Bahamas

 

8. The Mango tree is the National Tree of which country?

  1. Belize
  2. Bangladesh
  3. Bhutan
  4. Chile

Answer

Correct Answer: B. Bangladesh

 

9. The National Tree of Belarus is:

  1. Maple
  2. Guanacaste
  3. Cuban royal
  4. Oak

Answer

Correct Answer: D. OAK (unofficial)

 

10. The National Tree of Belize is:

  1. Cypress
  2. Mango tree
  3. Honduras Mahogany
  4. Lignum Vitae

Answer

Correct Answer: C. Honduras Mahogany

 

11. The National Tree of Bhutan is:

  1. Bhutan Cypress
  2. Bhutan Vitae
  3. Bhutan Mahogany
  4. Bhutan Palm

Answer

Correct Answer: A. Bhutan Cypress

 

12. The National Tree of Brazil is:

  1. Palm plant
  2. Brazilwood
  3. Brazil Palm
  4. Brazil Cypress

Answer

Correct Answer: B. Brazilwood

 

12. Palmyra palm is the National Tree of which country?

  1. Costa
  2. Chile
  3. Cambodia
  4. Cuba

Answer

Correct Answer: C. Cambodia

 

14. The National Tree of Canada is:

  1. Quindio wax palm
  2. Maple
  3. Araucaria
  4. Golden Oak

Answer

Correct Answer: B. Maple

 

15. The National Tree of Chile is:

  1. Araucaria
  2. Royal Oak
  3. Silver Birch
  4. Ceiba

Answer

Correct Answer: A. Araucaria

 

16. The National Tree of Colombia is:

  1. Pedunculate Oak
  2. Small Leaved
  3. Quindio wax palm
  4. Araucaria

Answer

Correct Answer: C. Quindio wax palm

 

17. The National Tree Costa Rica is:

  1. Guanacaste
  2. Palm tree
  3. Teak
  4. Blue Mahoe

Answer

Correct Answer: A. Guanacaste

 

18. The Pedunculate Oak is the National Tree of which country?

  1. Denmark
  2. Cyprus
  3. Croatia
  4. Cuba

Answer

Correct Answer: C. Croatia

 

19. Cuban Royal Palm is the National Tree of which country?

  1. Antigua and Barbuda
  2. Cuba
  3. Czech republic
  4. Cyprus

Answer

Correct Answer: B. Cuba

 

20. Golden Oak is the National Tree of which country?

  1. Denmark
  2. England
  3. Cyprus
  4. Cuba

Answer

Correct Answer: C. Cyprus

 

21. The National Tree of Czech Republic is:

  1. Small-leaved Linden
  2. Czechwood
  3. Royal Oak
  4. Olive

Answer

Correct Answer: A. Small leaved Linden

 

22. The National Tree of Denmark is:

  1. East Mahogany
  2. Pedunculate Oak
  3. European beech
  4. Pedunculate beech

Answer

Correct Answer: B. Pedunculate Oak

 

23. Which country’s National Tree is West Indian Mahogany?

  1. Czech Republic
  2. England
  3. Finland
  4. Dominican Republic

Answer

Correct Answer: D. Dominican Republic

 

24. Which country’s National Tree is Cinchona Pubescens?

  1. Ecuador
  2. Estonia
  3. England
  4. Greece

Answer

Correct Answer: A. Ecuador

 

25. The National Tree of England is:

  1. Cinchona pubescens
  2. Royal Oak
  3. Ceibe
  4. Royal palm

Answer

Correct Answer: B. Royal Oak

 

26. The National Tree of Estonia is:

  1. Pedunculate Oak
  2. Royal Oak
  3. Pedunculate Beech
  4. Mahagony Oak

Answer

Correct Answer: A. Pedunculate Oak

 

27. The National Tree of El Salvador is:

  1. Olive
  2. Palm Tree
  3. Ceiba
  4. Maquilishuat

Answer

Correct Answer: D. Maquilishuat

 

28. Which country’s National Tree is Silver Birch?

  1. Estonia
  2. Guatemala
  3. Finland
  4. France

Answer

Correct Answer: C. Finland

 

29. Germany’s National Tree is:

  1. Ceibe
  2. Oak
  3. Palm
  4. Mango Tree

Answer

Correct Answer: B. Oak

 

30. The National Tree of Greece is:

  1. Olive
  2. Oak
  3. Palm Beech
  4. Jasmeen

Answer

Correct Answer: A. Olive

 

31. The National Tree of Guatemala is:

  1. Royal palm
  2. Royal brich
  3. Ceiba
  4. Teak

Answer

Correct Answer: C. Ceiba

 

32. Which country’s National Tree is Royal Palm?

  1. Finland
  2. Haiti
  3. Ireland
  4. Italy

Answer

Correct Answer: B. Haiti

 

33. The National Tree of India is:

  1. Indian Banyan
  2. Indian Birch
  3. Indian Palm
  4. Indian Oak

Answer

Correct Answer: A. Indian Banyan

 

34. The National Tree of Indonesia is:

  1. Mediterranean Cypress
  2. Teak
  3. Olive
  4. Red mahoe

Answer

Correct Answer: B. Teak

 

35. The National Tree of Ireland is:

  1. Silver Birch
  2. Royal Palm’
  3. Frangipani
  4. Sessile Oak

Answer

Correct Answer: D. Sessile Oak

 

36. Mediterranean Cypress is the National Tree of which country?

  1. Iraq
  2. Iran
  3. Saudi Arabia
  4. Indonesia

Answer

Correct Answer: D. Sessile Oak

 

37. The National Tree of Israel is:

  1. Strawberry tree
  2. Mango tree
  3. Blue Mahoe
  4. Olive

Answer

Correct Answer: D. Olive

 

38. Strawberry Tree is the National Tree of which country?

  1. Israel
  2. Japan
  3. Italy
  4. Lativa

Answer

Correct Answer: C. Italy

 

39. The National Tree of Jamaica is:

  1. Blue Mahoe
  2. Black Mahoe
  3. Red Mahoe
  4. Green Mahoe

Answer

Correct Answer: A. Blue Mahoe

 

40. The National Tree of Japan is:

  1. Japanese Strawberry
  2. Japanese Grapes
  3. Japanese Palm tree
  4. Japanese Cherry Blossom

Answer

Correct Answer: D. Japanese Cherry Blossom

 

41. The National Tree of Laos is:

  1. Oak
  2. Lebanon Cedar
  3. Frangipani
  4. Baobab

Answer

Correct Answer: C. Frangipani

 

42. The National Tree of Latvia is:

  1. Oak
  2. Palm Tree
  3. Mango Tree
  4. Olive

Answer

Correct Answer: A. Oak

 

43. The National Tree of Lebanon is:

  1. Frangipani
  2. Lebanon Cedar
  3. Baobab
  4. Blue Mahoe

Answer

Correct Answer: B. Lebanon Cedar

 

44. The National Tree of Lithuania is:

  1. Strawberry tree
  2. Cherry blossom
  3. Oak
  4. Coconut palm

Answer

Correct Answer: C. Oak

 

45. The National Tree of Macedonia is:

  1. Gharghar
  2. Silver Fern
  3. Lemonwood
  4. Macedonian Pine

Answer

Correct Answer: D. Macedonian Pine (unofficial)

 

46. Baobab is the National Tree of which country?

  1. Maldives
  2. Nepal
  3. New Zealand
  4. Madagascar

Answer

Correct Answer: D. Madagascar

 

47. Borneo/Malacca teak, Merbau is the National Tree of which country?

  1. Macedonia
  2. Malaysia
  3. Maldives
  4. Mexico

Answer

Correct Answer: B. Malaysia

 

48. The National Tree of Maldives is:

  1. Coconut palm
  2. Palm Tree
  3. Mango tree
  4. Strawberry tree

Answer

Correct Answer: A. Coconut palm

 

49. The National Tree of Malta is:

  1. Lemonwood
  2. Whitewood
  3. Gharghar
  4. Blue Mhoe

Answer

Correct Answer: C. Gharghar

50. The National Tree of Mexico is:

  1. Ahuehuete
  2. Oak
  3. Pine
  4. Deodar

Answer

Correct Answer: A. Ahuehuete

 

51. The National Tree of Moldova is:

  1. Silver fern
  2. Panama tree
  3. Lapacho
  4. Oak

Answer

Correct Answer: D. Oak

 

52. The National Tree of Nepal is:

  1. Lapacho
  2. Rhododendron
  3. Narra
  4. Cork oak

Answer

Correct Answer: B. Rhododendron

 

53. Silver Fern is the National Tree of which country?

  1. Malaysia
  2. Nicaragua
  3. Russia
  4. New Zealand

Answer

Correct Answer: D. New Zealand

 

54. Which country’s National Tree is Lemonwood?

  1. Macedonia
  2. New Zealand
  3. Nicaragua
  4. North Korea

Answer

Correct Answer: C. Nicaragua

 

55. Pine is the National Tree of which country?

  1. North Korea
  2. South Korea
  3. Palestine
  4. South Africa

Answer

Correct Answer: A. North Korea

 

56. The National Tree of Pakistan is:

  1. Pine
  2. Deodar
  3. Olive
  4. Cork Oak

Answer

Correct Answer: B. Deodar

 

57. The National Tree of Palestine is:

  1. Olive
  2. Golden Fiber
  3. Black Mahoe
  4. Pine

Answer

Correct Answer: A. Olive

 

58. Panama Tree is the National Tree of which country?

  1. North Korea
  2. Mexico
  3. Panama
  4. Poland

Answer

Correct Answer: C. Panama

 

59. Which country’s National Tree is Lapacho?

  1. Portugal
  2. Romania
  3. Russia
  4. Paraguay

Answer

Correct Answer: D. Paraguay

 

60. The National Tree of Peru is:

  1. Lapacho
  2. Oak
  3. Cinchona officinalis
  4. Cork Oak

Answer

Correct Answer: C. Cinchona officinalis

 

61. The Narra is the National Tree of which country?

  1. Philippines
  2. Poland
  3. Russia
  4. Paraguay

Answer

Correct Answer: A. Philippines

 

62. The National Tree of Poland is:

  1. Cork Oak
  2. Pine
  3. Oak
  4. Golden Oak

Answer

Correct Answer: C. Oak

 

63. The National Tree of Portugal is:

  1. Cork Oak
  2. Lapacho
  3. Oak
  4. Baobab

Answer

Correct Answer: A. Cork Oak

 

64. The National Tree of Qatar is:

  1. Silver Birch
  2. Scots Pine
  3. Christ’s thorn jujube
  4. Phoenix palm

Answer

Correct Answer: C. Christ’s thorn jujube

 

65. The National Tree of Romania is:

  1. Oak
  2. Oak, Serbian Spruce
  3. Tilia
  4. Yellowwood

Answer

Correct Answer: A. Oak

 

66. Silver Birch is the National Tree of which country?

  1. Saudi Arabia
  2. Oak
  3. Russia
  4. Romania

Answer

Correct Answer: C. Russia

 

67. The National Tree of Saudi Arabia is:

  1. Cinchona
  2. Narra
  3. Olive
  4. Phoenix Palm

Answer

Correct Answer: D. Phoenix Palm

 

68. The National Tree of Scotland is:

  1. Scot Palm
  2. Scot Pine
  3. Scot Birch
  4. Scot Yellowwood

Answer

Correct Answer: B. Scot Pine

 

69. The National Tree of Senegal is:

  1. Baobab
  2. Oak
  3. Olive
  4. Small leave

Answer

Correct Answer: A. Baobab

 

70. The National Tree of Serbia is:

  1. Oak, Serbian Spruce
  2. Small Leaved Spruce
  3. Yellowwood
  4. Black Mahoe

Answer

Correct Answer: A. Oak, Serbian Spruce 

 

71. The National Tree of Slovakia is:

  1. Real Yellowwood
  2. Black Maheo
  3. Small-Leaved Lime
  4. Oak

Answer

Correct Answer: C. Small Leaved Lime also called Small-Leaved Linden 

 

72. The National Tree of Slovenia is:

  1. Tilia (Linden)
  2. Baobab
  3. Cork Oak
  4. Narra

Answer

Correct Answer: A. Tilia (Linden) 

 

73. Real Yellowwood is the National Tree of which country?

  1. Serbia
  2. Senegal
  3. South America
  4. South Africa

Answer

Correct Answer: D. South Africa 

 

74. Hibiscus syriacus, Pinus Densiflora is the National Tree of which country?

  1. South Asia
  2. North Korea
  3. North America
  4. South Korea

Answer

Correct Answer: D. South Korea 

 

75. The National Tree of Sri Lanka is:

  1. Sri Lankan Ironwood
  2. Sri Lankan Yellowwood
  3. Sri Lankan Blackwood
  4. Sri Lankan Birch

Answer

Correct Answer: A. Sri Lankan Ironwood 

 

76. Which Country’s National Tree is Ornäs Birch?

  1.  Tanzania
  2. Sweden
  3. Slovakia
  4. Uruguay

Answer

Correct Answer: B. Sweden 

 

78. Which country’s National Tree is African Blackwood?

  1. Ukraine
  2. Slovakia
  3. Tanzania
  4. Vietnam

Answer

Correct Answer: C. Tanzania 

 

79. The National Tree of Ukraine is:

  1. Viburnum, Willow
  2. Ghaf Tree
  3. Oak
  4. Blackwood

Answer

Correct Answer: A. Viburnum, Willow 

 

80. Ghaf Tree is the National Tree of which country?

  1. United States
  2. United kingdom
  3. United Arab Emirates
  4. Uruguay

Answer

Correct Answer: C. United Arab Emirates 

 

81. The National Tree of United Kingdom is:

  1. Royal Oak
  2. Oak
  3. Black Mahoe
  4. Mango Tree

Answer

Correct Answer: A. Royal Oak 

 

82. The National Tree of United States is:

  1. Oak
  2. Sessile Oak
  3. Araguaney
  4. Ghaf Tree

Answer

Correct Answer: A. Oak 

 

83. The National Tree of Uruguay is:

  1. Yellowwood
  2. Árbol de Artigas
  3. Oak
  4.  Baobab

Answer

Correct Answer: B. Árbol de Artigas 

 

84. The National Tree of Vietnam is:

  1. Bambusa Ventricosa
  2. Cork Oak
  3. Oak
  4. Narra

Answer

Correct Answer: A. Bambusa Ventricosa 

 

85. The National Tree of Venezuela is:

  1. Ironwood
  2. Yellowwood
  3. Ornas Birch
  4. Araguaney

Answer

Correct Answer: D. Araguaney 

 

86. The National Tree of Wales is:

  1. Royal Oak
  2. Oak
  3. Sessile Oak
  4. Ghaf Tree

Answer

Correct Answer: C. Sessile Oak

 

87. Which country’s National Tree is Dragon Blood Tree?

  1. Wales
  2. Yemen
  3. Zimbabwe
  4. China

Answer

Correct Answer: B. Yemen 

 

Related Content

 

← Back to Home Page

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!