Note: National Parliaments of All the World Countries, There are a total of 185 countries that we covered. This page contains 100 Parliament of the World. The rest of the 85 Parliament is on the next page. In case of any mistake and error comment below in the comment box.

 

1. The Parliament of Afghanistan is

  1. Jirga (National Assembly)
  2. Parliament
  3. Chi Tshog
  4. Congreso

Answer

Correct Answer: A. Jirga (National Assembly)

 

2. The Parliament OF Albania is

  1. Chi Tshog
  2. Congrees
  3. Kuvendi-i-Shqiperise
  4. Consell General

Answer

Correct Answer: C. Kuvendi-i-Shqiperise

 

3. The Parliament of Algeria is

  1. Legislative Assembly
  2. Libandla
  3. House of Assembly
  4. Barlamam

Answer

Correct Answer: D. Barlamam

 

4. The Parliament of Andorra is

  1. Consell General
  2. Parliament
  3. National Assembly
  4. Libandla

Answer

Correct Answer: A. Consell General 

 

5. The Parliament of Angola is

  1. Consell General
  2. National Assembly
  3. Parliament
  4. Congreso

Answer

Correct Answer: B. National Assembly 

 

6. The Parliament Antigua & Barbuda is

  1. Congreso De La Nacion
  2. House of Assembly
  3. Libandla
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: D. Parliament 

 

7. The Parliament of Argentina is

  1. Folketinget
  2. Congreso Da Le Nacion
  3. Parliament
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: B. Congreso Da Le Nacion

 

8. The Parliament of Armenia is

  1. Azgayin Zhoghov
  2. Parliament
  3. Dalaman
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: A. Azgayin Zhoghov

 

9. The Parliament of Australia is

  1. Balmain
  2. Males-e-Shora
  3. Parliament of Commonwealth of Australia
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: C. Parliament of Commonwealth of Australia

 

10. The Parliament of Austria is

  1. National Assembly
  2. Parlament
  3. Jirga
  4. Congreso

Answer

Correct Answer: B. Parlament 

 

11. The Parliament of Azerbaijan is

  1. Mlli Majlis
  2. Sansad
  3. Kokkai
  4. Legislature

Answer

Correct Answer: A. Mlli Majlis

 

12. The parliament of Bahamas is

  1. Sansad
  2. Kokkai
  3. Legislature
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: D. Parliament

 

13. The parliament of Bahrain is

  1. Al Majlis-Al Watani
  2. Parliament
  3. Landtag
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: A. Al Majlis-Al Watani 

 

14. The parliament of Bangladesh is

  1. National Assembly
  2. Parliament
  3. Landtag
  4. Jatiya Sangsad

Answer

Correct Answer: D. Jatiya Sangsad 

 

15. The parliament of Barbados is

  1. Parliament De Barbade
  2. National Assembly
  3. Choe Go In Min Hoe Ui
  4. Kuk Hoe

Answer

Correct Answer: A. Parliament De Barbade 

 

16. The parliament of Belarus is

  1. Kuk Hoe
  2. Choe Go In Min Hoe
  3. Natsionalnoye
  4. Sangsad

Answer

Correct Answer: Natsionalnoye 

 

17. The Parliament of Belgium is

  1. Parlement Federal
  2. Skupstina
  3. Quanguo Renmin
  4. Oliy Mijlis

Answer

Correct Answer: A. Parlement Federal 

 

18. The Parliament of Belize is

  1. Hervitskey
  2. National Assembly
  3. Parliament
  4. Assemly de I”union

Answer

Correct Answer: B. National Assembly 

19. The Parliament of Benin is

  1. Parliament
  2. Landtag
  3. Hervitskey
  4. Assemlee nationale

Answer

Correct Answer: D. Assemlee nationale 

 

20. The Parliament of Bhutan is

  1. Parliament
  2. National Assembly
  3. Chi Tshog
  4. Sangsad

Answer

Correct Answer: C. Chi Tshog 

 

21. The Parliament of Bolivia is

  1. Asamblea Legislativa Plurinacional
  2. Parliament
  3. Perlament
  4. Sangsad

Answer

Correct Answer: A. Asamblea Legislativa Plurinacional 

 

22. The Parliament of the Bosnia & Herzegovina is

  1. Chi Tshog
  2. National Assembly
  3. Congreso
  4. Skupstina

Answer

Correct Answer: D. Skupstina 

 

23. The Parliament of Botswana is

  1. Skupsina
  2. Parliament
  3. Narodno sabranie
  4. House of Assembly

Answer

Correct Answer: B. Parliament 

 

24. The Parliament of Brazil is

  1. Parliament
  2. Congreso Nacional
  3. Perlament
  4. Sangsa

Answer

Correct Answer: B. Congreso Nacional

 

25. The Parliament of Brunei Darussalam is

  1. Sangsad
  2. Majlis-e-Shora
  3. Majlis Mesyuarat Negara
  4. Vouli Ton Ellison

Answer

Correct Answer: C. Majlis Mesyuarat Negara

 

26. The Parliament of Bulgaria is

  1. Parlement
  2. National Assembly
  3. Narodno Sobranie
  4. Riigikou

Answer

Correct Answer: C. Narodno Sobranie 

 

27. The Parliament of Burkina Faso is

  1. Chi Tshog
  2. Parlement National Assembly
  3. National Assembly
  4. Sakartvelos Parlament

Answer

Correct Answer: B. Parlement National Assembly 

 

28. The Parliament of Burundi is

  1. Narodno Sobranie
  2. Libandla
  3. Parlement
  4. National assembly

Answer

Correct Answer: C. Parlement 

 

29. The Parliament of Cambodia is

  1. Parliament
  2. National Assembly
  3. Congresso
  4. Vouli Ton Eilinon

Answer

Correct Answer: A. Parliament

 

30. The Parliament of Cameroon is

  1. Parlement
  2. Congresso
  3. National
  4. Libandla

Answer

Correct Answer: A. Parlement

 

31. The parliament of Canada is

  1. National Assembly
  2. House of Assembly
  3. Parlement du Canada
  4. Folketings

Answer

Correct Answer: C. Parlement du Canada

 

32. The Parliament of Cape Verde is

  1. Assembleia Nacional
  2. Quanguo
  3. Assemblea Legislative
  4. Libandla

Answer

Correct Answer: C. Assembleia Nacional

 

33. The Parliament of the Central Africa Republic is

  1. Assemblée Nationale
  2. Libandla
  3. Quanguo
  4. Congresso

Answer

Correct Answer: A. Assemblée Nationale 

 

34. The Parliament of Chad is

  1. Assemblee Nationale
  2. Quangnuo Rennin
  3. National Assembly
  4. Sangsad

Answer

Correct Answer: A. Assemblee Nationale 

 

35. The Parliament of Chile is

  1. National Assembly
  2. Sangsad
  3. Vouli Antiprosopen
  4. Congreso Nacional

Answer

Correct Answer: D. Congreso Nacional

 

36. The Parliament of China is

  1. Quanguo Renmin Daibiao Dahui
  2. House of Assembly
  3. Parliament
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: A. Quanguo Renmin Daibiao Dahui

 

37. The Parliament of Colombia is

  1. Congresso
  2. Asamblea
  3. Hrvatski
  4. Folketings

Answer

Correct Answer: A. Congresso 

 

38. The Parliament of Comoros is

  1. Assemblee de I” Union
  2. Libandla
  3. House of Assembly
  4. Riigikon

Answer

Correct Answer: A. Assemblee de I” Union

 

39. The Parliament of Congo, the Democratic Republic of the is

  1. Parlement
  2. House of Assembly
  3. National Assembly
  4. Libagdla

Answer

Correct Answer: A. Parlement 

 

40. The Parliament of Cuba is

  1. Vouli Antiprosopen
  2. Asamblea nacional del Poder Popular
  3. Assembly National
  4. Cube Parliament

Answer

Correct Answer: B. Asamblea Nacional del Poder Popular

 

41. The Parliament of Cyprus is

  1. Vouli Antiprosopen
  2. Folketings
  3. Eduskunta
  4. Sakartvelos

Answer

Correct Answer: A. Vouli Antiprosopen

 

42. The Parliament of the Czech Republic is

  1. Folketings
  2. National Assemblee
  3. Parlament
  4. Libandla

Answer

Correct Answer: C. Parlament

 

43. The Parliament of Denmark is

  1. Assemblee Nacional
  2. Folketings
  3. Hagerawi
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: B. Folketings 

 

44. The Parliament of Djibouti is

  1. Assemblee Nationale
  2. Riigikou
  3. Libandla
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: A. Assemblee Nationale 

 

45. The Parliament of Dominica is

  1. Sakartvelos
  2. House Of Assembly
  3. Libandla
  4. Parlement

Answer

Correct Answer: B. House Of Assembly 

 

46. The Parliament of the Dominican Republic is

  1. Congreso nacional De La Republic
  2. National Assembly
  3. Parlement
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: A. Congreso Nacional De La Republic

 

47. The Parliament of Eswatini is

  1. Libandla
  2. Riigikou
  3. Eduskunta-Riksdagen
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: A. Libandla

 

48. The Parliament of Ecuador is

  1. Asamblea Nacional
  2. Libandla
  3. Hagerawi Baito
  4. National Asembly

Answer

Correct Answer: A. Asamblea Nacional

 

49. The Parliament of EI Salvador is

  1. Asamblea Nacional
  2. Asamblea Legislative
  3. Parliament
  4. Parlement

Answer

Correct Answer: B. Asamblea Legislative

 

50. The Parliament of Equatorial Guinea is

  1. Parlamento
  2. National Assembly
  3. Assembly legislative
  4. Libandla

Answer

Correct Answer: A. Parlamento 

 

51. The Parliament of Eritrea is

  1. National Assembly
  2. Congresso
  3. Hagerawi Baito
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: C. Hagerawi Baito 

 

52. The Parliament of Estonia is

  1. National Assembly
  2. Riigikou
  3. Eduskunta
  4. Parlement

Answer

Correct Answer: B. Riigikou

 

53. The Parliament of Fiji is

  1. Parliament
  2. National Assembly
  3. Libandla
  4. Vouli Ton Eilinon

Answer

Correct Answer: A. Parliament

 

54. The Parliament of Finland is

  1. Eduskunta-Reksdagen
  2. National Asamblea
  3. Parliament
  4. House of Assembly

Answer

Correct Answer: A. Eduskunta-Reksdagen

 

55. The Parliament of France is

  1. Parliament
  2. Parlement français
  3. National Assembly
  4. Libandla

Answer

Correct Answer: B. Parlement français 

 

56. The Parliament of Gabon is

  1. National Assembly
  2. Vouli Ton Ellison
  3. Parliament
  4. House of Assembly

Answer

Correct Answer: C. Parliament

 

57. The Parliament of the Gambia is

  1. National Assembly
  2. Eduskunta
  3. Folketings
  4. Congresso

Answer

Correct Answer: A. National Assembly 

 

58. The Parliament of Georgia is

  1. Sakartvelos Parlamenti
  2. National Assembly
  3. House of Assembly
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: A. Sakartvelos Parlamenti 

 

59. The Parliament of Ghana is

  1. Vouli Ton Ellison
  2. Parliament
  3. Libandla
  4. Hrvatski

Answer

Correct Answer: B. Parliament 

 

60. The Parliament of Greece is

  1. Vouli Ton Ellinon (Hellenic Parliament)
  2. Parliament
  3. House Of Assembly
  4. Balmain

Answer

Correct Answer: A. Vouli Ton Ellinon (Hellenic Parliament)

 

61. The Parliament of Grenada is

  1. Parliament
  2. Majlis
  3. Stortinget
  4. Sanghiya

Answer

Correct Answer: A. Parliament

 

62. The Parliament of Guatemala is

  1. Congreso de la Republica
  2. Parlement
  3. Ulsiin Ih Hural
  4. Congress

Answer

Correct Answer: A. Congreso de la Republica 

 

63. The Parliament of Guinea is

  1. Orszaggyules
  2. Assemblee Nationale
  3. Congreso Nacional
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: B. Assemblee Nationale

 

64. The Parliament of Guinea-Bissau is

  1. Assembleia Nacional Popular
  2. House of Assembly
  3. Parliament
  4. Congreso

Answer

Correct Answer: A. Assembleia Nacional Popular

 

65. The Parliament of Guyana is

  1. Parlaiment of the Cooperation Republic of Guyana
  2. II-Kamra Tad-Deputati
  3. House of Assembly
  4. Skupstina

Answer

Correct Answer: A. Parliament of the Cooperation Republic of Guyana

 

66. The Parliament of Haiti is

  1. Assemblee Nationale
  2. House of Assembly
  3. Libandla
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: A. Assemblee Nationale

 

67. The Parliament of Honduras is

  1. Congreso Nacional
  2. Parliament
  3. National Assembly
  4. House of Assembly

Answer

Correct Answer: A. Congreso Nacional

 

68. The Parliament of Iceland is

  1. Dewan Perwakilan
  2. Althingi
  3. Parlement
  4. Majilis

Answer

Correct Answer: B. Althingi 

 

69. The Parliament of India is

  1. Sansad
  2. House of parliament
  3. National Assembly
  4. Congress

Answer

Correct Answer: A. Sansad 

 

70. The Parliament of Indonesia is

  1. Dewan Perwakilan Rakyat
  2. Althingi
  3. Parliament
  4. Pyidaungsu

Answer

Correct Answer: A. Dewan Perwakilan Rakyat

 

71. The Parliament of Iran is

  1. Council of Representative
  2. Majles Shoraye Eslami
  3. National Assembly
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: B. Majles Shoraye Eslami

 

72. The Parliament of Ireland is

  1. Oireachtas
  2. Kokkai
  3. Sanghiya
  4. Majles

Answer

Correct Answer: A. Oireachtas

 

73. The Parliament of Iraq is

  1. Council of Representative of Iraq
  2. House of Iraq
  3. National Assembly
  4. Congreso

Answer

Correct Answer: A. Council of Representative of Iraq

 

74. The Parliament of Israel is

  1. Parliament
  2. Maneaba Ni Maungatabu
  3. Knesset
  4. House of parliament

Answer

Correct Answer: C. Knesset

 

75. The Parliament of Italy is

  1. II Parlamento
  2. Majles Al-Ommah
  3. National Assembly
  4. House of Representative

Answer

Correct Answer: A. II Parlamento

 

76. The Parliament of Jamaica is

  1. Parliament
  2. House of Representative
  3. Congress
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: A. Parliament

 

77. The Parliament of Japan is

  1. Kuk Hoe
  2. Kokkai (National Diet)
  3. Choe Go In Min Hoe Ui
  4. National Assembly

Answer

Correct Answer: B. Kokkai (National Diet)

 

78. The Parliament of Jordan is

  1. Majlis Al-Umma
  2. Staten-General
  3. Barman
  4. Skupstina

Answer

Correct Answer: A. Majlis Al-Umma

 

79. The Parliament of Kazakhstan is

  1. Parlament
  2. Knesset
  3. House of Representative
  4. Ulsiin Ih Hural

Answer

Correct Answer: A. Parlament

 

80. The Parliament of Kenya is

  1. Kuk Hoe
  2. Parliament of Kenya
  3. Legislature
  4. Seimas

Answer

Correct Answer: Parliament of Kenya

 

81. The Parliament of Kiribati is

  1. Parliament
  2. Maneaba Ni Maungatabu
  3. Majles
  4. Olbiil Era Kelulau

Answer

Correct Answer: B. Maneaba Ni Maungatabu

 

82. The Parliament of North Korea is

  1. Choe Go In Min Hoe Ui
  2. Maneaba Ni Maungatabu
  3. National House Of Korea
  4. House of Representative

Answer

Correct Answer: A. Choe Go In Min Hoe Ui

 

83. The parliament of Korea, South is

  1. Kuk Hoe
  2. Choe Go In Min Hoe
  3. Parlement
  4. Parliament

Answer

Correct Answer: A. Kuk Hoe 

 

84. The Parliament of Kuwait is

  1. Majles Al-Ummah
  2. Landtag
  3. Seimas
  4. Majles

Answer

Correct Answer: A. Majles Al-Ummah

 

85. The Parliament of Kyrgyzstan is

  1. Jogorku Kenesh
  2. National Assembly
  3. Landtag
  4. Sangsad

Answer

Correct Answer: A. Jogorku Kenesh

 

87. The Parliament of Laos is

  1. Legislative
  2. Landtag
  3. Saeima
  4. Sapha Heng Xat

Answer

Correct Answer: D. Sapha Heng Xat

 

88. The Parliament of Latvia is

  1. Saeima
  2. Legislature
  3. Majles
  4. Congress

Answer

Correct Answer: A. Saeima

 

89. The Parliament of Lebanon is

  1. Majlis Al-Nuwaab
  2. Jogorku Kenesh
  3. National parliament
  4. Seimas

Answer

Correct Answer: A. Majlis Al-Nuwaab

 

90. The Parliament of Lesotho is

  1. Seimas
  2. Pyidaungus
  3. Parliament
  4. Legislative

Answer

Correct Answer: C. Parliament 

 

91. The Parliament of Liberia is

  1. Legislature
  2. Landtag
  3. Parliament
  4. Parlement

Answer

Correct Answer: A. Legislature 

 

92. The Parliament of Libya is

  1. Majlis Al-Nuwaab
  2. Sapha Heng Xat
  3. Majlis
  4. National Parliament

Answer

Correct Answer: A. Majlis Al-Nuwaab 

 

93. The Parliament of Liechtenstein is

  1. Sangsad
  2. Parliament
  3. Perlement
  4. Landtag

Answer

Correct Answer: D. Landtag 

 

94. The Parliament of Lithuania is

  1. Seimas
  2. National Assembly
  3. National Parliament
  4. Landtag

Answer

Correct Answer: A. Seimas

 

95. The Parliament of Luxembourg is

  1. National Assembly
  2. Parliament
  3. People Majlis
  4. Chamber des Deputes

Answer

Correct Answer: Chamber des Deputes

 

96. The Parliament of Malawi is

  1. National Assembly
  2. Parliament
  3. Congress
  4. Barlamane

Answer

Correct Answer: A. National Assembly

 

97. The Parliament of Malaysia is

  1. Parlimen
  2. National Parliament
  3. Congress
  4. Sangsad

Answer

Correct Answer: A. Parlimen 

 

98. The Parliament of Maldives is

  1. Majlis (People’s Majlis)
  2. Barleman
  3. National Congreso
  4. Congreso

Answer

Correct Answer: A. Majlis (People’s Majlis) 

 

99. The Parliament of Mali is

  1. Assemblee national
  2. Sangsad
  3. Assemblee Nationale
  4. Ulsin Ih Hural

Answer

Correct Answer: C. Assemblee Nationale

 

100. The parliament of Malta is:

  1. II-Kamra Tad-Deputati
  2. Congress
  3. Conseil national
  4. Sobranie

Answer

Correct Answer: A. II-Kamra Tad-Deputati

 

Next Page →   

 

Related Content

 

← Back to Home Page

Write a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!